Ty oss är en tronarvinge född.

Vi har begåvats med en kvinnlig tronarvinge till…….
Är definitivt ingen royalist men å andra sidan har jag inget emot denna tradition heller, en av de få svenska som belackare ännu inte lyckats förhala bort i mångfaldens namn. Bryr mig inte i DETTA fall ett dyft om tjafset med det demokratiska förfarandet som vi på så många håll i samhället i övrigt blundar för, inte minst för religiösa traditioner.

Vad väntar sig ”tronen” av Victoria och den senare nu nyfödda tronarvingen då?
Det är en del och man har också viss ordning att följa.

.§4 i Successionsordningen (SFS 1810:0926) säger att vår statschef, är tvingad att följa den Augsburgska trosbekännelsen:

“Såsom 2 § i 1809 års regeringsform uttryckligen stadgar, att Konung alltid skall vara av den rena evangeliska läran, sådan som den, uti den oförändrade Augsburgiska bekännelsen, samt Uppsala mötes beslut av år 1593, antagen och förklarad är, sålunda skola ock prinsar och prinsessor av det kungl. huset uppfödas i samma lära och inom riket. Den av kungl. familjen som ej sig till samma lära bekänner, vare från all successionsrätt utesluten.”

Den Augsburgska trosbekännelsen säger i sin tur att kungen skall fördöma alla kätterier som t.ex muhammedaner. Portalparagrafen. Om Gud, står nämligen att den som följer trosbekännelsen fördömer:

“…alla kätterier, som uppkommit i denna punkt, såsom manikéerna, vilka antogo två urprinciper i tillvaron, en god och en ond; likaså valentianerna, arianerna, eunomianerna, muhammedanerna och alla andra dylika.”

Men hur skall arvingarna ställa sig nu när den ” rena evangeliska läran” alltmer försvinner in i ett mörker av läror som man skall motsätta sig.

Vänsterpartister ser alltid ”blått” när en tronarvinge föds, men det är på grund av ideologiska skäl. De har i dessa dagar fått ta flera steg bakåt.

Naturligtvis är det STORA rubriker.
Salut blir det i de officiella salutstäderna Göteborg, Karlskrona, Härnösand och Boden.
Välkommen till ett inrutat och påpassat liv lilla flicka, undrar om du valt detta liv om du kunnat välja….

SVD. DN. GP. Även bland våra nordiska grannar har det uppmärksammats.

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s