Mordförsök på 61-åring.

Av någon anledning kom jag och tänka på parkeringsplatsmordet i *Landskrona när jag läste om denna misshandel.
Inga likheter för övrigt vad man vet ännu än att det är ett besinningslöst våld och utfört av unga människor.
Sex högstadiepojkar sitter anhållna, misstänkta för att fullständigt ha slagit och sparkat sönder en 61-årig man på Kortedala torg. En 14-årig kamrat till dem påstås också ha deltagit i mordförsöket.
Brottet rubriceras som mordförsök. Det har funnits ett uppsåt att döda. Troligtvis kommer åklagaren i vanlig ordning få revidera ner detta när advokater gjort sitt.
– Det har funnits ett uppsåt att döda och det saknas förmildrande omständigheter. Alltså väljer jag den rubriceringen, förklarar kammaråklagare Carl-Henrik Andersson. Detta dåd skedde på Kortedala torg och INGEN vågade ingripa.

Nu väntar vi bara på att få läsa om ungdomarnas social förhållanden i media och på grund av deras ungdom(den yngsta 14 år) inte är fullt ansvariga för sina handlingar. En är redan överförd till sociala myndigheter. Där kommer det att jobbas med så han fort skall lägga denna gärning bakom sig. Redo för nästa äventyr.

*I tingsrätten dömdes Ahmad Akileh till ett år och tio månaders fängelse för dödsmisshandeln av Inger, 78, på parkeringsplatsen utanför Hemköp i Landskrona. Där blev det inte till mord utan grov misshandel.
Hovrätten skärpte straffet till två års fängelse – och höjde skadeståndet till Ingers make. Där hade rätten motiveringen…det som ses som förmildrande omständigheter enligt rätten, är att det hela gick så snabbt. På bara några sekunder var det över och det framstår “som en utpräglad impulshandling”.
Slå ihjäl en människa och det liknar en impulshandling gör att offret är mindre död??

Kammaråklagare Karl-Henrik Andersson meddelar att två av pojkarna friges, och överlämnas till sociala myndigheter för vård på ungdomshem. De andra fyra begärs häktade, misstänkta för mordförsök. Pojkarna är i 15–16-årsåldern. Häktningsförhandlingarna hålls på söndagsmorgonen 1-apr i Göteborgs tingsrätt.
Advokat Peter Gillberg, som företräder en 15-åring, betonar att det krävs synnerliga skäl för en häktning, med tanke på killarnas låga ålder. Vad sägs om mordförsök? Skulle inte det räcka?

En 15-åring, erkänner att han misshandlat mannen. – Han medger att han brukat visst våld, men säger att mannen gick till attack först, uppger pojkens advokat Per Söderberg. – 15-åringen medger att han brukat visst våld av misshandelskaraktär…… Är inte detta typiskt advokat snack?

Uppdaterat.

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s