Miljöpolitik.

Så mycket är miljöpolitiken värd när den gör att ett parti inte får de röster man räknat med..

Miljöpartiet har i många år förespråkat höjd bensinskatt. Men tunga företrädare vill nu ompröva linjen, som kan ha bidragit till att partiet gjorde sämre i från sig i valet än vad många bedömare förutspådde.
Man har diskuterat frågan inom partiet. Av den anledningen att ”det gick som det gick” i valet där MP trodde att man skulle bli tredje största partiet men åkte på ordentligt med däng av SD. MP fick 6,8 procent mot SD 12,9 procent.

MP-kommunalråd i Eskilstuna, anser att partiet nått vägs ände när det gäller skattehöjningar på koldioxid…
Man borde nog också fundera på det för en del andra miljöfrågor man driver..

– Man behöver absolut inte höja bensinskatten, säger kommunalrådet.
Han tycker att MP kan ”ta initiativet och säga att vi inte behöver höja bensinskatten mer i Sverige”.
En bra början från en hysterisk miljöpolitik till en mer normal jordnära där inte befolkningen skall straffas för att de inte följer MP agendan och svansen av köpta forskare.

Men att få med sig de fundamentalistiska ”veganerna” i partiet blir nog svårt. De släpper inte drömmen om en Sörgårdsidyll…

2 tankar om “Miljöpolitik.

  1. Jo jag har läst detta. Och när jag kom till meningen ” – Man utveckar inte samarbete genom att tvinga några att betala andras ansvarslöshet”. Så kom jag av någon anledning att tänka på de svenska politikerna som vill tvinga kommunerna att ta emot flyktingar som riksdagspolitiker förser in i massiva mängder… Man kan väl kalla det för en miljöfråga också.

Lämna en kommentar