Spiritus Mundi igen.

Vi skall inte låta skojarorganisationen Spiritus Mundi få för mycket arbetsro utan med jämna mellanrum
tjata eller upprepa saker om detta företag.
Faktum är att Spiritus Mundi inte representerar vare sig den arabiska kulturen i Malmö eller människor som arbetar för att lyfta fram det som förenar arabisk och svensk kultur skriver LAID BOUAKAZ vid Malmö högskola.
”Spiritus Mundi lever enögt i sin egen kultur och håller på att förvandla potentiella resurser i Malmö till aktuella samhällskonflikter.”

Man får vara tacksam för att det finns personer som genomskådar tvivelaktiga verksamheter ty många av våra politiskt tillsatta organ sväljer sörjan med hull och hår.

Sveriges ambassad i Riyadh:
Angående svenska skolbarns besök i Saudi.
”Projektet har rönt mycket stort och positivt medieintresse i Saudiarabien.
Det kan särskilt noteras att det strikt könssegregerade saudiska utbildningsväsendet och kulturlivet till trots hölls utställningar – för första gången – helt öppna för både kvinnor och män och tavlor målades med deltagande av barn från såväl flick- som pojkskolor.”
Men va underbart öppnade man för kvinnor också, vilken gigantisk framgång……..

Som en belöning för att Spiritus Mundi främjar HELA den arabiska kulturen så osjälviskt har Henrik Melius, ordförande i Spiritus Mundi, blivit invald i Ungdomsstyrelsens insynsråd. Framtidens kultur. Bevare oss väl, hoppa ni förstod det ironiska ovan.

Vad skall då ett insynsråd syssla med? Enligt regeringdirektiv så: ”För tre myndigheter – Riksantikvarieämbetet, Riksarkivet och Statens konstråd – införs ett insynsråd i respektive myndighet. Insynsrådets uppgift är att bistå myndigheten med råd samt att utöva insyn.” Det svenskaste av det svenska och där skall det sitta en representant i ett insynsråd, för Saudi Arabiens kultur.
Tilläggas bör också att Insynsrådet har utsetts av regeringen.

Medan arabiska föreningar och andra eldsjälar som arbetar för integration i Malmö trängs i små källarlokaler fortsätter LAID BOUAKAZ och ofta har bedrövlig ekonomi, söker Spiritus Mundi medel och utför resor för miljoner i namn av utveckling av arabisk kultur. Men vilka lyssnar etablismanget på?
Det framgår väl med all tydlig önskvärdhet.

Måste avsluta med vad undersökande journalistik kan innebära.

Skånskan.se skriver.
Fakta: Spiritus Mundi
”Spiritus Mundi är en ideell och oberoende organisation som grundades i Malmö 2003. Syftet är att främja integration kulturell medvetenhet. För att uppnå detta använder sig föreningen bland annat av musik och dans. Spiritus Mundis arrangemang har fått internationell uppmärksamhet och synts i Al-Jazeera.”

Jösses, man drar sig inte för att skriva FAKTA heller. Ideell och oberoende var det sa Bull.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s