Skola under attack?

Kan detta komma eller pågår det i Sverige? Är våra skolor under attack?
Georgetown University’s Prince Alwaleed Centrum för muslimsk-kristen förståelse (ACMCU) kommer att vara värd för en konferens den 23 oktober där man ställer den laddade frågan: ”Finns det en roll för Shari’ah inom de demokratiska staterna?”
Den Saudi-finansierade ACMCU och dess chef, John Esposito, en av de främsta försvarare för radikala islam i det akademiska området för Mellanöstern studier, har verkligen gjort sitt för att göra sharia mer tilltalande.

Den saudiska prinsen som ACMCU fick namnet efter pumpar in miljoner dollar i Mellanöstern studier vid Georgetown, Harvard, UC Berkeley, och andra.
ACMCU analys om sharia lag tenderar att fokusera, inte på dess orättvisor (amputering, stening, hängning, Hedersmord, straff för hädelse, genomförande av avfällingar, förföljelse av icke-muslimer, sanktioneras hustru-misshandel, kvinnliga könsstympning, och så vidare), utan snarare om ”ompackning” på ett sätt som kommer att vädja till andra känslor. Ett koncept, för en mer ”måttlig” version av sharia som är förenligt med väst-demokrati, går i bräschen för denna miljon dollar insats.

Vem talar för Islam? En bok som samtidigt ges ut av Esposito och verkställande direktören för Gallup Centrum för muslimska Studier Dalia Mogahed, har varit föremål för omfattande kritik för sin uppenbara felaktigheter och försök att rentvå anti-västerländska och extremistiska åsikter i den muslimska världen. Sharialagarna är där utformade på ett icke-hotfullt sätt.

Otroligt, men enligt Esposito och Mogahed,,,, den korrekta termen för en muslim som hatar väst, vill införa sharia, stöder självmordsbombningar, och motsätter sig lika rättigheter för kvinnor är ”Måttlig”.

Att jämföra sharia under en diktatorisk islamsk regimen, till biblisk inspiration i en sekulär, demokratisk nation är som att jämföra äpplen och apelsiner. Ändå är detta just den typ av moralisk likvärdighet som förväntas av Esposito vid ACMCU konferens. Frågan är om inte denna taktik används just nu i Sverige också. Att man jämställer en ”mild” sharia bild med kristendomens inflytande i Sverige.

Inledningstalare(konferensen den 23 oktober )och Harvard Law professor Noah Feldman är en ökänd förkämpe för sharia. I en i mars, 2008 artikel i New York Times Magazine fanns ett inlägg om ämnet, Feldman hävdade:

Faktum är att under större delen av sin historia, erbjuds i islamisk lag de mest liberala och humana rättsliga principer tillgängliga var som helst i världen. När vi åberopa de hårda straff som föreskrivs av Sharia för en handfull brott, måste vi komma ihåg vilka höga krav på bevis som behövs för deras genomförande.
I Sharia är tanken att alla människor – och alla mänskliga regeringar – är föremål för rättslig prövning enligt lagen.

Utom imamer då eller prästerskapet. Och naturligtvis tillåter sharia att en islamsk regering bytts mot en sekulär och att sexuellt avvikande inte döms.

I USA varnar en del forskare för att det bara är en tidsfråga innan denne Feldman hävdar att sharia
är önskvärt och kommer att försäkra oss om att dess införande i USA är oundvikligt. Svenska politiker är helt inne på samma linje, fast till svenska förhållanden.

Tyvärr har gamla England ”förolyckats” och hoppet vilar nu till livräddning av en ny regering.

The Times Online skrev:

Islamisk lag officiellt har antagits i Storbritannien, med sharia domstolar få befogenhet att uttala sig om muslimska civila fall.
Regeringen har i tysthet sanktionerade befogenheter för sharia domare att uttala sig om fall som sträcker sig från skilsmässa och finansiellt tvister dem som innebär våld i hemmet.
Avgöranden från ett nätverk av fem sharia domstolar är verkställbara med full effekt av rättsväsendet, genom grevskapsdomstolarna eller High Court.

Melanie Phillips, skriver för National Review Online och konstaterar Saudis roll i finansiering och Mellanöstern studier i processen:

Den akademiska objektiviteten håller på att bli islamiserad till förmån för indoktrinering och propaganda. En ännu-icke offentliggjorda rapport av professor Anthony Glees säger att extremistiska åsikter sprids genom islamiska studie centra knutna till brittiska universitet och backas upp av många miljoner pund donationer från Saudiarabien och muslimska organisationer. Professor Glees säger, ”Storbritanniens universitet kommer att generera två nationella kulturer: en icke-muslimska och till stor del sekulariserat, den andra muslim. Vi kommer att ha två identiteter, två uppsättningar av lojalitet och två rättsliga och politiska system.

Vi är snart där här också när vi har politiker som inte fattar.

Forskare som tona ner hoten mot demokratiska samhällen som orsakas av kränkningarna från sharia, och trycker på en sanerad, idealiserade version av sharia, kommer en dag kan hjälpa till med att etablera vår värsta mardröm.

Fritt subjektivt översatt från FrontPage Magazine. Skall alltså inte tas som FPM:s åsikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s