Ute med tiggarstaven!

Mats Odell har varit i kontakt med svenska institutioner för att få hjälp att förbättra bankernas utlåningskapacitet och snart reser han till Förenade Arabemiraten för att sondera intresset för de svenska bankerna.
Kan man inte kolla med Avanza och deras Sharia-fond om det finns pengar där?

– Vi ska ut på en mäklarresa i februari till golfstaterna tillsammans med bankerna. Vi ska se om det finns ett intresse för att kapitalisera upp svenska banker, säger Mats Odell till Dagens Nyheter.
Jag såg på BBC News i slutet på 08 att Gordon Brown var i arabhalvön och tiggde pengar för IMF. Liksom Sverige så rider man väl på den ”välvillga” politiska våg som gynnar islam.
Marknadsmuslimerna kommer det kanske gå bra för om de fortsätter den progressiva utveckling de hitintills gjort och låter mammon sätta reglerna. Läste att en olje-arab ville köpa Liverpools fotbollslag.

Undrar hur många mer moskeer man får släppa till för det. Kan inte dessa länder hjälpa sina fränder i Gaza nu när man tydligen har så mycket pengar att svenska staten åker med tiggarstaven. Sverige lånar pengar av arabstater så att man sedan har råd att stödja palestinierna i Gaza.

Och hur överensstämmer detta med att låna pengar från islam trogna länder med att låna ut pengar till svenska banker som tar ränta.
I många arabländer står det numera i författningen att kvinnor inte må diskrimineras. Men i praktiken efterlevs lagarna dåligt, eller motsägs av andra lagar med djupa islamska rötter. Många arabiska stater avhåller sig av tradition från att stifta lagar om mänskliga rättigheter och överlämnar ansvaret till domstolarna, som präglas av den konservativa islamiska rättspraxisen ”fiqh”. Därav sådana aparta lagar som säger att en far eller make måste ge kvinnan tillstånd att jobba, resa eller låna pengar.

Även om inte några direkta sociala krav ställs i samband med lån från arabstater kan det aldrig kommas ifrån att de sitter på en maktfaktor som delvis styr ett lands ekonomi. Därifrån har man gyllene tillfällen att
ta steg mot den demokratiska ordningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s