Mord, en rättighet!

En intressant inblick i islam psykologi, avdelning mord för äran. Självklart nämns inte den islamiska underbyggnaden av detta fenomen i media, det är mina påpekanden.”
Men en handbok i islamisk lag certifierad av Al-Azhar, en pålitlig guide till sunnitiska ortodoxin säger att ”repressalier är obligatorisk mot den som dödar en människa helt avsiktligt och utan rätt.” Men ”föremål för vedergällning” är inte ”en far eller mor (eller sina fäder eller mödrar) som dödar sin avkomma eller avkommas avkomma.” Varför då tveka om islams inblandning i det hela?

Med andra ord, någon som dödar sitt barn medför ingen rättslig påföljd enligt islamisk lag.

Mordrättegång i Ottawa berättad för Ottawa Citizen. Män hävdar kontroll över kvinnor.

OTTAWA – hedersmord innebär en rensning av vanära som syftar till att återupprätta en familjs ära efter ”missbruk” av kvinnliga släktingar, berättade en expert i Ottawas mordrättegång i Hasibullah Sadiqi fallet.
Den handling om rening genom blod vilket ”innebär kontroll av kvinnor av manliga familjemedlemmar, säger Shahrzad Mojab, University of Toronto professor som forskat i ämnet.

Jag kan inte detaljerna om morden men rättegången gäller två mord på Sadiqis syster och hennes fästman.
Morden i för sig och hur de hände är inte så relevanta för det jag vill påpeka utan det är synen om dådet.

Mojab vittnade vid rättegången mot Sadiqi, 23, Sadiqi, står nu inför rätta för två av första gradens mord.
Sadiqi hävdar att dödandet kom som ett resultat av att, ”ära dödar”. Sadiqis ilska över hans systers engagemang, åklagaren försöker bevisa att Sadiqi agerande var planerat och avsiktligt.

Sadiqi försvars advokater erkänner att deras klient är ansvarig för dödandet, men förväntas hävda att det var en provokation som kan minska från mord till dråp, om vissa villkor är uppfyllda. Att ens anhörig träffar en som man inte enligt traditionen gillar skulle vara en provokation nog att döda för, helt otroligt.

En familjs respekt är mycket viktigt i traditionella samhällen där islam råder, såsom Afghanistan’s, där Sadiqis är från, framhölls det i domstolen. Man försöker ha det som förmildrande, att traditioner gäller över landets lagar där man bor.

Förlorandet av äran kan ske genom allt från en kvinnas utseende, kränkning begreppet blygsamhet, att vägra arrangerade äktenskap, begär skilsmässa eller ha ett förhållande utan tillstånd från familjen.

Metoder för att klara en familjs heder i sådana samhällen varierar från att ersätta en familjemedlem till ”handling av rening genom blod”.

I många fall har en far eller bror hävdat att dödandet skett av passion och kärlek till kvinnan, men också att kvinnan var tvungen att offras för den större kärleken till familjen och återställa respekten, berättade professor Mojab vidare.

Mojab sa också att traditionella värden som innehas av en invandrare kan vara starkare i det mottagande landet ”som ett sätt att bevara den kultur som har lämnat efter sig.”
Är man så traditions bunden skall man också veta att straffet i väst följer inte den traditionen man har, inte ännu i alla fall.

Tyvärr så är det detta något som våra politiker här i Europa försöker bevara till invandrarnas förmån, på bekostnad av den inhemska traditionen. Förstår vi inte islam så skall man utbilda oss i skolan genom media och via lagar, säger man från EU håll.

2 tankar om “Mord, en rättighet!

  1. Ping: Hedersmord en rättighet « Varjager’s Weblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s