Förbjud inte hijab.

I Norge har en arbetsgivare som bett en kvinna ta av sig hijaben under arbetstid blivit fälld av Likestillings- och diskrimineringsnemda. De konstaterar att arbetsgivaren som levererar förbruksartiklar och utrustning till laboratorier uppträtt diskriminerande, då han bett en kvinnlig arbetstagare ta av sig hijaben under arbetstiden.
Beslutet kom när tre andra anställda kände obehag över en religiös symbol som de uppfattade det. Men som vanligt i de pk-riktiga samhället har speciellt islam anpassade frågor totalt företräde när nämnder och organ skall fatta beslut, över landets övriga innevånare. Detta gäller speciellt organ som DO.
Kvinnan säger hon blev uppsagd, medan arbetsgivaren hävdar hon sa upp sig själv. Båda parter är dock eniga om att chefen bad henne lägga nycklarna till kontoret på bordet innan hon gick för dagen.
Den kränkta kvinnan skall få fyra och en halv månadslön som kompensation för kränkningen.

Beslutet av nämnden.

– B (kvinnen) ble behandlet i strid med forbudet mot direkte diskriminering på grunn av religion i diskrimineringsloven § 4 og forbudet mot indirekte diskriminering på grunn av kjønn i likestillingsloven § 3 i forbindelse med bruk av hijab på arbeidsplassen A.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s