Spiritus Mundi en lyxorganisation.

Spiritus Mundis ansökan om pengar ska skickas till Arvsfonden och Thomas Holst hoppas att de ska få 6 miljoner kronor att utveckla en mötesplats för unga i Klippan.

– I grunden är det ju mötet mellan ungdomarna som gör att vi vill jobba på det här sättet och musiken är vårt verktyg för att göra mötet levande och roligt, säger Thomas Holst. Vilket struntprat, varför skall man samarbeta med en organisation som har islam som huvudsponsor och tätt samarbete med Saudi Arabien. Nej, det är pengar det är frågan om och eftersom det svenska samhället inte vågar avstyrka en islamist organisations ansökningar är det bra att liera sig med en sådan.

På Klippans kommun är man mycket positiva till initiativet. Kultur- och fritidschefen Börje Norén säger att om det här projektet går igenom så är det riktigt stort för kommunen. Stort för kommunen? Hur då? Stort att få in lite islam kultur från Saudi?

Spiritus Mundi i Malmö är en förening som gjorde entré i fräscha, rymliga lokaler och med uppbackning från Arvsfonden, Framtidens kultur, Ungdomsstyrelsen, Malmö stad, Botkyrka kommun, EU – och Saudiarabien.
Man stärker den svensk arabiska kulturen säger man framförallt gentemot Saudiarabien. Saudiarabien är en diktatur som finansierar islamism och fundamentalistisk mission. Så vi kan förstå vilken kultur man stärker.

Medan arabiska föreningar och andra eldsjälar som arbetar för integration i Malmö trängs i små källarlokaler säger LAID BOUAKAZ en av eldsjälarna och ofta har bedrövlig ekonomi, söker Spiritus Mundi medel och utför resor för miljoner i namn av utveckling av arabisk kultur. Men vilka lyssnar etablisimanget på?
Det framgår väl med all tydlig önskvärdhet.
I arabländerna har vi storebröderna som t.ex Islamic Education Foundation.
De arbetar för att få visa tv-annonser i Europa om Muhammad. Islamic Education Foundation ger kurser i hur man ska tala med icke-muslimer om islam och profeten. De var i fronten för en ekonomisk bojkott av Danmark.

Nu är vi under attack från Spiritus Mundi och dess penning galna aktörer som vill ha in oss i muslimska traditioner. Genom Westanders PR byrå försöker ”brodern” Ibn Rushd med ekonomiskt bistånd av det kristna studieförbundet Sensus påverka skolorna genom *fredsagenter”. Hör ni hur det låter? Organisationer med starka band till extrem islamister såsom ”Tuff” vars ledare anser att en otrogen kvinna skall ”hederspiskas”.

Man vill inom Spiritus Mundi omvälva det svenska samhället genom kultur, Ibn Rushd genom fredsagenter som ska motverka fördomar mot muslimer ute i skolorna. Westander( PR byrå) hjälper dem att få uppmärksamhet i media och i samhället. ”Jättekul uppdrag”, säger Olle Schubert på Westander.
Fredsagenterna har funnits sedan år 2006. Sedan dess har studieförbunden Sensus och Ibn Rushd rekryterat runt 200 unga svenska muslimer som ska utbilda andra ungdomar i frågor som rör islam, fred och mänskliga rättigheter. Varför just muslimska ungdomar? Är det fråga om speciella mänskliga rättigheter de som koranen besitter? Fred önskar väl alla.

Mänskliga rättigheter är att kunna sätta ut bilder på muhammed t.ex. Men de rättigheterna som dessa lär ut är baserad på koranens villkor där du är underkastad.

Bryr sig t.ex allmänna arvsfonden om detta? Inte ett jävla smack, det är inte mitt bord. Kommuner kör med samma taktik, huvudet under armen tills det exploderar i ansiktet på dem och vår media inte längre vågar knipa käft.
Jag instämmer i bloggen ”Muslimska friskolans” slutreplik. Avskaffa Stockholm som huvudstad. Den är ju huvudlös. Tyvärr så har ni även i Skåne som andra delar av landet människor som tänker med den delen man sitter med, kombinerat med huvudlöshet.

*Fredsprojektet hade 2008(tror jag det var) budget på 1,5 miljoner. Pengarna kom från Sveriges Ungdomsstyrelse (250 000), Folke Bernadotte Akademien (300 000) och Allmänna arvsfonden (870 000).

Här kryper man för Wahhabismens företrädare.

Stolta nästan deklamerande skrev svenska ambassaden: “Mr. Henrik Melius of Spiritus Mundi and Saudi Deputy Minister of the Ministry of Education signed an agreement for the joint venture to promote cultural relations between children in the (Saudi) Kingdom and children in Sweden on Tuesday, 11 December 2007, in the presence of the Ambassador of Sweden Jan Thesleff.”

En tanke på “Spiritus Mundi en lyxorganisation.

  1. Har man bara ”rätt” syfte, så öser våra hönsarsel obegränsade resurser till dessa pajasorganisationer som vet så jävla väl hur man blåser fårskallar….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s