Allmäna arvsfonden nobbar Spiritus Mundi.

Spiritus Mundi får nobben från allmänna arvsfonden och får ett litet avbräck i sitt bidragstiggeri.
När inte Malmö kommun ville lyssna på sakskäl så tog bloggen Muslimska friskolan i stället kontakt med Allmänna Arvsfonden som har finansierat Spiritus Mundis projekt genom åren och förklarade att Spiritus Mundi arbetar inte ideelt utan lever på offentliga medel.
Vilket troligtvis har hjälpt till med att få fonden att avslå ansökan. Bra jobbat.
Men ifrån Spiritus Mundi tänker man inte ge sig utan försöker igen och det är klart, när hela ens levebröd inriktat på allmänna medel så får man inte ge sig. Det finns många kommuner som Malmö kommun i detta land.

LAID BOUAKAZ fi dr i pedagogik vid Malmö högskola skrev 2008.

Medan arabiska föreningar och andra eldsjälar som arbetar för integration i Malmö trängs i små källarlokaler och ofta har bedrövlig ekonomi, söker Spiritus Mundi medel och utför resor för miljoner i namn av utveckling av arabisk kultur. Spiritus Mundi är mer eller mindre en vinstdriven verksamhet för handel med kultur.

Vill man arbeta med integration kan man integrera arabiska ungdomar som finns i Sverige och hjälpa dem att förstå Sverige bättre.

Det värsta är att den här debatten pågår utan att många av Malmös cirka 30 000 invånare med arabisk bakgrund vet någonting om Spiritus Mundi som representant för arabisk kultur. Spiritus Mundi lever enögt i sin egen kultur och håller på att förvandla potentiella resurser i Malmö till aktuella samhällskonflikter. Den här typen av kulturhandel kan förstärka främlingsfientligheten. Att skapa en länk till arabiska länder är nödvändigt i dagens samhälle men det är inte Spiritus Mundi som ska göra det.

Men vem lyssnade då på honom? Vem lyssnar nu?

Spiritus Mundi och Saudi Arabien.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s