FI och MP vill inte ha ett starkt försvar.

Konstigt att stimmet i FI inte vill ha ett starkt försvar det är mycket vanligt att kvinnor råkar illa ut vid väpnade konflikter och då hjälper det inte att vara kvinnliga akademiker i Uppsala eller Stockholm.
Troligtvis är man så naiva att det som sker i Ukraina kan aldrig ske här.

Dumhet när den sker under en ideologi som har flummet som ledstjärna.. I FI är det noll procent som i SVT:s undersökning(ca 2 000 riksdagskandidater) vill satsa mer på försvaret. MP flummet är lite bättre, där kan sex procent tänka sig lite mer till försvaret..

Så skulle det mot förmodan hända något så vet ni att FI inte vill bli försvarde och knappt MP heller. Konstigt nog så vill det på pappret försvarsfientliga vänsterpartiets medlemmar satsa mer på försvaret ca 47 procent var positiva, såg ni det V? Ganska bra tyckte de flesta av de 47 procenten.

Ganska bra eller mycket bra förslag om ökade anslag till försvaret tyckte, positiva…

1. SD är mest positiva med 100%, var de enda som inte hade några negativa.

2. Följt av FP PÅ 94%.

3. Moderaterna som startade an massiv nedrustning där tyckte 92% att det var ganska eller mycket bra förslag.

4. I KD var 89% positiva.

5. Center stannade på 76% positiva.

6. Sossarna hamnade på 69% vilket får oss att tro att det kan finnas ett hopp att vi inte får ett sämre försvar än nu i alla fall vid rödgrönt maktövertagande, men man kan aldrig vara säker.

7. Vänsterpartiet hade nästa sensationellt 47% som tycket mer pengar till försvaret var ganska bra. Kommer partipiskan att vina tro? Hade jag fått gissa hade jag trott som de flummande FI och MP..

Om det blir som vid undersökningen.
Helst inget försvar alls eller ett så dåligt att det vore lika bra att inget ha, då röstar ni på FI och MP.

Ett starkare försvar än nu då är SD på topp, men allianspartierna ligger inte så långt efter. Även moderater i alla fall riksdagskandidater tycks fatta allvaret. Då kan in välja på SD, M, C, FP KD, till och med vänsterpartiets representanter är inte helt borta på mer pengar till försvaret, men frågan är om deras hjärntrust fattat det!

Sossarna lite mer än halvljumna något slags mellanting då röstar ni där. Men det finns ju fler frågor än försvaret och då kanske bilden förändras för alla partier. Men försvar av vårt land är oerhört viktigt, hela vår uppbyggnad med demokrati hänger på detta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s