Nya försök av den giriga underhållningsbranschen.

Ingen trodde väl att den giriga musik och filmindustrin skulle låta oss få streama film utan att pengarna hamnar i dessas fickor.

SVT, TV4-Gruppen, MTG TV, SBS Discovery och C More deltar i kampen för att stoppa piratsajterna. Konstigt, för mig låter inte piratsajt något negativt. Kanske därför att jag får betala så satans svindyrt till alla för att ens få ta en titt på dem. Att alla dessa talar i egen sak är väl uppenbart.. Utöver det kommer den satans TV-licensen..

I Dagens Medias politikerenkät framgick att flera partier var emot hårdare lagar om blockering av piratsajter via internetleverantörer.. Nu gör branschen ett försök att via rättsväsendet stoppa t.ex. Swefilmer.. Konstigt att man låter mig lyssna gratis på musik via Spotify visserligen med reklam men ändå.

Bredbandsbolaget stäms i Stockholms tingsrätt i ett försök från filmjättarna att stoppa illegala streamingsajter som Swefilmer och Dreamfilm.

– Detta blir det första blockeringsmålet i Sverige. Det finns sedan tidigare mål i nästan alla Europeiska länder, sade Henrik Bengtsson, advokat och partner på Advokatfirman Delphi, till Dagens Media.

Nu står det klart att även tv-bolagen – SVT, TV4-Gruppen, MTG TV, SBS Discovery och C More – deltar i aktionen mot de piratsajterna. De vakar girigt över sina pengar

Ett uttalande från de giriga.

”Ett förhindrade av The Pirate Bay och Swefilmer att rikta sig till svenska användare är ett viktigt steg för att skapa en fungerande konkurrenssituation för svenska innehållstjänster och skapa långsiktiga förutsättningar för våra branscher att växa. Idag tillåts ett antal illegala tjänster sätta konkurrensen ur spel på den digitala marknaden, vilket hämmar både kreativ utveckling, tillväxt och sysselsättning i våra branscher. 1,6 miljoner svenskar skaffar på årsbasis tillgång till 220 miljoner filmer eller tv-program via de illegala tjänsterna enligt siffror från Mediavision, och Swefilmer och The Pirate Bay är de mest framträdande,” skriver tv-bolagen i ett pressmeddelande.

Vilket skitsnack…. Det de är intresserade av är att ge deras aktieinnehavare bra utdelning och SVT borde inte blanda sig med dessa, men de har väl gemensamt intresse.. Dess mindre konkurrens dess bättre.
Att lösa det med pengar till upphovsmakarna görs bara genom att musik och filmindustrin får oinskränkt makt att skinna folk på pengar. -Hämmar både kreativ utveckling, tillväxt och sysselsättning i våra branscher.
Och er utdelning till aktieägarna glömde ni… Så mycket kreativt visar ni inte på era dyra filmkanaler i alla fall där dåliga filmer blandas med oändliga repriser. Själv har jag slutat med Viasat…

Ni kan stoppa en, men något annat kommer att poppa upp var så säkra. När ni väljer konfrontation får det den följden och inte många lär sörja er om ni förlorar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s