Ödesval i Grekland

har ja eller nej röstningen kallats. Det vet i fan, lär inte bli bättre för många grupper i Grekland vilken sida än vinner.. Så något mer extremt öde lär inte vänta dem..
Men den sittande ”kommunistregeringen”(man kallar sig Reformistisk socialism) i Grekland behöver en knäpp på näsan när man bara fnyser åt en stor del av skulden, ”vi betalar inte”..
Grekland som övriga länder inom EU får stå för merparten av sina skulder och sina begångna misstag.. Synd bara att det inte får svida för de riktigt stora bovarna.. Och så får man hoppas att man även i Grekland förstår det viktiga i att ha en skattemoral..
Se på Sverige där är det nästan tvärtom, här är man så mesiga att man accepterar i princip vilka skattepålagor som helst, blir på sin höjd lite gnäll.. Skyhög tobak/alkoholskatt och bensinskatt, Skatter för ”miljön”, trängselskatt.. Subventioner till icke bärande experiment..

Nej vann med ca 61%, verkar som om kommunistregimen tror man vunnit mot EU och IMF men vad man vunnit kan vara en pyrrhusseger… Taktik och rävspel tar nu sin början, inte kan Tyskland och Frankrike ge bort sina pengar hur lättvindigt som helst, det gillar nog inte deras väljare. Och då radar nog nya LÄNDER upp sig i kön om särbehandling av en misskött valuta och vi i Sverige kan fråga oss varför vi sparat i ladorna när man kan göra det lätt för sig och ge fan i stor del av lånet.

Grekerna skapar en kris och kallar långivare för terrorister, kommunister i ett nötskal.. Om det tidigare var impopulärt att låna ut pengar till Grekland har det nu blivit politiskt omöjligt.

Det kan väl bara vara Sjöstedt(V) som gillar detta och då av ideologiska skäl som visar vilket kaos vi kan få i detta land om man från regeringshåll beblandar sig för mycket med denna ideologi…
Greklands finansminister avgår sedan han gjort sig omöjlig genom att kalla lånegivare för terrorister, men att låna pengar av ”terrorister” gick tydligen bra.
– Jag är stolt över lånegivarnas avsky, skriver han. Vilket snille, men vad kan begära av kommunister..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s