Sojabönor

har blivit en populär ingrediens i sallader och används i produkter som tofu och sojabaserad glass. Men i princip alla sojabönor importeras från Sydamerika, Kina och Italien skriver man…

I detta hushålls släpps inga sojabönor över bron, av den anledningen att de inte smakar gott.. Och sedan kan det finnas en möjlighet att soja inte är det underverk som beskrivs..

The Whole Soy Story, lyfter fram tusentals studier som kopplar intag av sojaprodukter till näringsbrist, matsmältningsbesvär, immunförsvarsbesvär, sköldkörtelbesvär, besvär i reproduktionsorganen, hjärtbesvär och cancer. Två forskare som arbetar på FDA i USA (motsvarande livsmedelsverket i Sverige), Daniel Sheehan och Daniel Doerge, båda seniora toxikologer, motsatte sig kraftigt att soja skulle erhålla hälsopåståenden. De skrev i sitt memorandum:

”Vi motsätter oss hälsopåståenden om soja eftersom det finns rikligt med bevis på att vissa isoflavonoider som finns i soja är giftiga för östrogenkänslig vävnad samt för sköldkörteln…givet att en kvinnas eget östrogen är en signifikant faktor för bröstcancer är det inte att rekommendera att soja är hälsosamt…allmänheten kommer att utsättas för en potentiell risk från soja utan adekvat varning och information”.

Vilken ”lära” som är rätt eller om det finns lite i varje att ta av vet jag inte, men för mig är smaken helt avgörande.. Har använt mig av soja i Smoothies(Alpro) men det är i mindre utsträckning..

Tacka vet jag Findus ”Ebba”ärtor de färsk-frysta…. Eller bruna bönor och fläsk….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s