Tour de France

pågår som bäst när detta skrivs och jag har följt det sedan länge, i alla fall sedan Lance Armstrongs dagar.
En sport som gått från rena cirkusen vad gäller doping till att inte vara värre än andra sporter.
Det som man nu talar om är ”mekanisk doping” d.v.s. att man monterar på en slags elmotor, men det är nog mindre vanligt då risken för upptäckt är stor, men knep finns nog här också.. Många får sina cyklar kontrollerade, värmekameror sägs börja användas…

Varför jag fastnat för just cykling vet jag inte det bara är så och vilka dundermänniskor dessa cyklister måste vara.. Man hade lagt ut en termometer i solen på en etapp i årets Tour och den mätte 60,3 grader och att cykla upp och ner runt tjugo mil i detta fodrar nog sin man.. En del klättringar med upp till 10% lutning och mer.
Nu har Pyrenéerna avverkats och Alperna tar sin början, hårt..

Det som är synd är att vi inte likt Norge o Danmark kan få fram cyklister på hög nivå, vi har haft sådana men det byggs dåligt på bakifrån..

Om man kollar på senare tid vad gäller landsvägscykling så Fredrik Kessiakoff har väl givit rubriker, Magnus Bäckstedt, Thomas ”Gotland” Löfkvist t.ex.. På den kvinnliga sidan är vi bättre framme..

Man skrev i början av detta år ”Ny statistik framtagen av Svenska Cykelförbundet visar att 2014 kan bli ett rekordår vad gäller antal cyklister som tecknat tävlingslicens. Den stora motionsboomen med cykel i fokus börjar spilla av sig till Cykelförbundet som ser ett ökat antal föreningsmedlemmar i landet och fler cyklister som väljer att tävla.”
Finns det ledare att ta hand om intresset då? Så kanske en av hundra blir stor…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s