Nalin Pekgul griper efter halmstrån.

Nalin Pekgul, f.d. riksdagsledamot (S) och författare till boken ”Jag är ju svensk”, skriver om hur SD och islamisterna stärker varandra.. Och lyft blicken då Pekgul och se vilka som stödjer de rödgröna, f.d. kommunister.

Hon måste gå långt tillbaka för att kunna gripa halmstrået..

Till Jimmie Åkesson och islamisterna vill jag säga att den muslimske kejsaren Akbar redan på 1600-talet juridiskt kodifierade minoritetsrättigheter som exempelvis religionsfrihet. Detta skedde samtidigt som de kristna brände kättaren Giordano Bruno på bål på Campo dei Fiori i Rom. Jag vill också påminna dem om ett muslimskt kärleksbudskap, formulerat utav en av världslitteraturens stora, den persiske sufipoeten Jalal al-din Rumi som levde på 1200-talet.

Hugger kristna av huvudena på sina trosfränder idag i parti och minut? Nej visst ja, islamister är inga muslimer ursäktar man sig med. Men många av islamisterna har förklarat sin muslimska identitet som skälet till att de känner sig kränkta. Vem är då de som tar ifrån dem det?

Vad Pekgul i sin blindhet inte ser är livet utanför religionen och då främst Islam.
Här dominerar alltjämt föreställningen om den liberala demokratins oförenlighet med islam, då Gud exkluderas från den offentliga sfären. Sekularismen betraktas som ett distinkt västerländskt koncept.. Demokratin är underordnad Sharialagarna…..

Reformismen gör på det hela taget halt vid den avgörande frågan om religionens plats i samhället. De allra flesta islamiska reformister har ett speciellt syfte. Syftet med deras ”perestrojka” är att göra islam mer funktionsdugligt som samhällssystem, inte att förändra dess överordnade roll. Den ”islamiska demokratin” måste försona ”folkets tillfredsställelse med Guds godkännande”.

Och det är en jävla skillnad det…

Vilket inte många av våra politiker griper utan faller för pratet om stöd för vår typ av demokrati.. Även ser man kristna överhuvuden som faller för knepen, och underordnar sig.

Fakta finns i Koranen – enkelt och tydligt
För att avgöra om islam är fredlig/demokratiskt eller inte bör det räcka med att läsa Koranen och värdera innehållet. Det är ju vad islamister gör, mer än andra.

Borde de inte veta vad de talar om?

För dem är Islam demokratiskt, Pekgul med sin avvikande åsikt är det inte och säkert i rejäl minoritet..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s