Kristna asylsökande mobbas.

En grupp kristna asylsökande valde att lämna boendet och uppgav att det berodde på att de hotats och trakasserats på grund av sin religion. Det ska bland annat ha rört sig om ”förbud” mot att bära kristna symboler och problem med att vistas i gemensamma utrymmen tillsammans med andra. Familjen pekade inte ut de skyldiga, enligt Migrationsverket. Eller så gjorde man det men på grund av det hyckleri som pågår i detta land till förmån för en annan grupp religiösa nämner man det inte.

Nu reagerar även Svenska kyrkans biskop i Växjö stift. I ett Facebookinlägg som fått stor spridning säger han att situationen är ohållbar.
– Att människor förvägras rätten till sin tro är oacceptabelt, oavsett trosbekännelse och religionstillhörighet. Respekten för den andre är livsviktig, säger han till Kvällsposten. Sent skall syndaren vakna. Har han inte sett de tendenserna innan med judar t.ex. som bespottas i Malmö då är han blind.

Han och andra är med säkerhet medvetna om vilken grupp som ställer till problem mot kristna, men att adressera detta till dem, nej då, det går inte för sig. Kan ju anklaga alla i den skyddade gruppen. Då är det bättre att göra en allmän deklaration.. Är det respekt?

Migrationsverkets personal har sedan händelsen informerat de boende om svenska lagar och regler, hur det svenska samhället fungerar och hur man ska bete sig på asylboendet.
Är det påkommet nu tro? Görs inte det automatiskt för alla som kommer? Eller kan det uppfattas som kränkande att vårt lands lagar är det som gäller utöver vissa religiösa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s