Framtidens journalist.

Nu ska vi bli framtidens mediehus och söker journalister som vill vara med och driva utvecklingen skriver Expressen.

Ja då bör man vara upplagd för kunna tala om för folk hur de skall tänka. Man bör kunna filtrera bort det som inte uppfyller de ”godas” tankar i samhället. Eller i alla fall förvanska artiklar så det verkar som om de som tänker annorlunda har fel. Kanske i vissa fall rent av blåljuga allmänheten rakt i ansiktet.
Och framförallt framställa reportagen som ett debattinlägg och inte ett objektivt förmedlande av nyheter. Där man väljer åt allmänheten hur de skall tänka.

Som tur är finns det i gamla Sverige än journalister som avviker från ”dussinjournalister” med husbondens röst och klippa o klistra som främsta meriter. Och att kunna styra/skriva på sociala medier för att sedan kunna rapporter vad svenska folket ”verkligen” tycker.

”Nyhetsjournalister är som hundar bakom ett stängsel som börjar skälla varje gång något passerar” sade någon och det föll väl inte i god jord hos dem som ser sig som samhällets stötestenar.

Eller så skärper man sig, när man som Expressen och AB ligger på runt 10% i förtroende hos folk borde man ägna en del åt självkritik.. Men icke, det är oss det är fel på, inte dem.

Förstå att på gott och ont har ni nu fått folk som kan ha andra synpunkter via bloggar, hemsidor sociala medier och som absolut inte har er agenda, man kan till och med kritisera med kraft mot det som inte inte vill eller kan skriva om. Det är där som med media, det finns en blandad kompott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s