Vindkraften fasas ut.

Vindkraftsindustrin kämpar med lönsamheten idag, man får väl agera lobbyister hos sina kompisar i regeringen så man åter kan skinna hos på el-priset. De satans fula vindkraftverken vill man till varje pris ha kvar, helst till ett så lönsamt pris som möjligt, då smackar LRF belåtet.

Det låga energipriset har gjort det mindre lönsamt med vindkraft. Enskilda ägare väljer nu att plocka ner och sälja vidare äldre vindsnurror – hela vägen till Irland skriver SVT.

När subventionerna upphört och el-priset inte är högt nog så faller miljö-mupparnas bastiljon, vindkraften.

Det först och främst de små som nedmonteras men även de stora känner av läget. Varför miljö-muppar med MP i spetsen kämpar så frenetiskt med att stänga kärnkraften är för att få upp elpriset för oss.
Samma taktik som med bensin och alkoholpriset, för vårat eget bästas skull. Då vi inte vet bättre skall vi med pris/skattereglering tvingas att minska vårt bilkörande helst lägga ner allt vad bilindustri i Sverige heter och eftersom vi alla är presumtiva alkoholister skall vi också fostras där.

Samma med el-priset, vi skall fan lära oss att inte använda el så mycket, ett litet värmeljus här och där borde väl räcka. Och glöm inte att leva i mörker…

Miljö-muppar och statliga Vattenfalls våt dröm är: ”– Lönsamheten och prisnivåerna måste upp till en annan nivå än de är idag. Lite förenklat kan man säga att all ny energiproduktion kräver ett pris på mellan 50 till 70 öre per kWh och kanske ännu högre, jämfört med dagens ca 30 öre per kWh(2014), sade Vattenfall Nordens strategichef förra året.. Idag tror jag att jag med Fortum ligger på runt 50 öre kWh om jag inte misstar mig. Men då är jag ”lågförbrukare” och får troligen påslag….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s