Ålderbedömningar av ensamkommande barn.

Angående de åldersbedömningar som Migrationsverket gör säger barnläkare att det är en ovetenskaplig metod som därför gör man inte längre åldersbedömningar åt Migrationsverket.
Migrationsverkets personal har inte har insett hur oprecisa röntgenundersökningarna är, säger en som är barnläkare.
Media riktar naturligtvis in sig på dem som blir äldre enligt metoden och riskerar utvisning.
Man är ganska tysta om att det även finns de som uppger för låg ålder och är betydligt äldre än vad de säger.

Ungdomar mognar i olika ålder, och de jämförelsetabeller som finns i dag är baserade på västerlänningar – inte de som är uppväxta i exempelvis Afghanistan eller Somalia där många ensamkommande flyktingbarn kommer ifrån. Felmarginalen kan vara på flera år både uppåt och nedåt, alltså inte bara på medias ömmande fall där de bara ylar om för hög satt ålder.

Merit Wager SVD.

I den danska tidningen MetroExpress kunde man läsa att ”vartannat asylbarn är i verkligheten vuxet”.
Uppgifterna om de asylsökande som utger sig vara ensamkommande barn, kom från det danska rättsmedicinska institutet och justitieministeriet.

I Sverige har personal vid Migrationsverket och på HVB-hem under många år rapporterat att det, bland de många asylsökande som kommer till Sverige och säger sig vara minderåriga, finns mängder av betydligt äldre personer. En person som arbetar som modersmålslärare för asylsökande ensamkommande barn säger att det känns märkligt, som att spela med i en fars, att han som är 32 år, ska undervisa ”barn” som är lika gamla som han själv.

Anders Thomas, som under åtta år var anställd på Migrationsverket, har berättat om sina erfarenheter: ”Det kändes rent bisarrt att sitta och utreda ’16-åringar’ som uppenbarligen var närmare mig i ålder. På den tiden fanns det möjligheter att göra en åldersutredning, det finns inte i dag utan man verkar släppa igenom i stort sett alla som säger sig vara barn. Vad händer när dessa vuxna män börjar i gymnasiet och går med riktiga 16-17-åringar?”.

Naturligtvis finns det hos ensamkommande barn de vars ålder är korrekt, men om det är så många som hälften som uppger fel ålder så blir det stora problem för samhället senare i livet. När de utifrån ålder skall börja skolan. Risken finns att det blir stenkastande och bilbrännande äldre ”ungdomar” istället. Då skyller vänster-nissar och kultureliten på samhället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s