IKEA mord.

Uppdateras löpande.

Två människor har mördats, mor och son, på IKEA i Västerås och en är allvarligt skadad, den skadade mannen är i 36-årsåldern, Han är gripen, misstänkt för mord.

36-åringen skall ha erkänt båda morden direkt. Det kan väl betraktas som positivt, men även om han erkänt måste väl rutinerna fortgå, han kan ju få för sig vid senare tillfälle att förneka morden.

Övervakningsbilder visar hur den anhållne 36-åringen sliter åt sig två Ikea-knivar.
Sedan mördas den 55-åriga kvinnan och hennes 27-årige son, men det finns tydligen inte på bild.
Attacken avslutas med att den misstänkte mördaren hugger sig själv i magen, Mannen förordnades advokat Per-Ingvar Ekblad som juridiskt biträde. Han har tidigare företrätt dubbelmördaren Christine Schürrer, som dömdes för morden i Arboga 2008.
Vars troliga uppgift kanske blir att försöka få sin klient förklarad som sinnesförvirrad

36-åringen hade varit på Migrationsverket samma dag som mordet och visste att han skulle utvisas med omedelbar verkan till Italien.

En annan man, född 1992, greps kort efter dådet på en busshållplats utanför varuhuset.
Gripandet av den yngre beskrivs som odramatiskt och skedde i anslutning till varuhuset. Misstänkt för medhjälp.

Männen som misstänks för morden på Ikea i Västerås begärs häktade. Alltså även den yngre mannen tydligen. 23-åringens misstankegrad stärks. Det är som i Lisa Holm fallet det bollas med misstankegraden hit och dit, men det är väl logiskt varefter utredningen fortskrider. Och som i Lisa Holm fallet släpptes den yngre. Från stärkt misstanke till frisläppande, jösses. Nu kan han gå från misstänkt till starkt vittne.

Polisen vet eller vill inte i nuläget tala om motivet till gärningen. Just nu kommer inga större nyheter ut och när han förflyttas från sjukhuset till häktet dröjer nog ett tag.

Annonser

2 thoughts on “IKEA mord.

  1. Det skrivs att man samlar ihop folk via FB i Västerås i en demonstration mot rasism??? Inte för stöd för offrens anhöriga då?
    – De finns mörka krafter som kan kanske utnyttja situationen, säger områdeschefen vid polisen i Västmanland. Inte ett jävla ljud där heller om de drabbade anhöriga.

  2. tja det är ju de mörka krafterna som samlar ihop folk till en demo mot rasism… de jävla tomtarna har ju inte en susning hur fel de är ute..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s