Efterdyningar till IKEA mordet.

Det verkar som om vissa i media är mer angelägna om att rannsaka vad som skrivits i detta fall. Varför t.ex. etnicitet och annat som de ansåg vara inte relevant kommit ut.

Knepigt med dessa samvetsömma, man kan väl fortsätta att fjärma sitt kära media från allmänheten om man tror man vinner på det. Tyvärr ni försvarare av den absoluta etiken för media så behövs inte era tjänster i samma utsträckning som innan internet kom till som allas förmån. Nu kan vi via andra källor än er få svaren och etniciteten var känd på denna förövare innan ni kablade ut den.

Nu säger någon att många källor på internet är opålitliga och verkligen styrda, javisst, men inte är väl de flesta av oss så korkade att vi bara sväljer allt med hull och hår!

Och vår media då, där flera av drakarna knappt orkar upp till tio procent i förtroendebarometern? Är de bättre i sin information?
De uppför en slags totalitär demokrati där inte massmedia riktigt fungerar. Där filtrerar man i vissa tillfällen bort de fakta som inte säger de rätta sakerna. Eller också förvanskar man det som hänt, under tillropen ”pressetiska” regler.
Är det riktigt illa så rent av blåljuger man allmänheten rakt i ansiktet, går det så går det, om inte så finns tusen ursäkter. Nyhetsreportagen är inte sällan ett debattinlägg än ett objektivt förmedlande av vad som verkligen hänt.
Det händer ofta när speciella journalister får tag i storyn och skall ”vidareutveckla” den, då blir horisonten bred.

Efterdyning kan väl också vara att man upptäckt en brandfarlig vätska vid asylboendet där mördaren bodde och att ett gäng gaphalsar stod och skrek utanför med banderoller och kastade ägg. Nu är också tydligen invandring bland topprioriteringen för svenska folket, skall bli verkligen roligt att se när partier försöker slingra sig ur detta.
Vilken taktik man har.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s