En stram rödgrön budget?

Finansminister Magdalena Andersson har utlovat en ekonomiskt stram
höstbudget inför budgetförhandlingar på Harpsund.

Men det hindrar inte att Morgan Johansson vill skjuta till massor av pengar till kommunerna för att ta emot många fler asylsökande.. Magdalena Andersson förordar en stram budget.. Finansminister har redan tidigare sagt att regeringen räknar med att lägga fram förslag på skattehöjningar som motsvarar 20-30 miljarder kronor. Skenande kostnaderna för sjukskrivningar och flyktingmottagande skall vara tunga poster..

Sveket med bensinskatten vet vi redan och får vi sedan gissa på alkohol och tobaksskatten, det ger inga odds alls. Seden kanske MP kan smälla åt oss syndare med någon grön skatteväxling och vänsterpartiet få fram något extra skatt för kollektivet.

Kollar vi historiskt sett så kan vi påminna oss om när Moderater-Socialdemokrater genomförde stölden från arbetande människor med plundring av de gamla ATP fonderna.

Moderater och socialdemokrater beslöt gemensamt att göra den så kallade Pensionsöverenskommelsen och fortsatte den av socialdemokrater inslagna vägen för plundring av de gamla ATP fonderna. Pensionärer som betalt in till dessa system genom löneavdrag av arbetsgivaren blev genom denna överenskommelse blåsta på ett bräde på 300 miljarder, minst.

Omkring år 2000 överfördes ca 300 miljarder kronor från AP-fonden (buffertfonden) till statskassan, en del menar att det var betydligt mer. Bakgrunden var ett riksdagsbeslut baserat på princippropositionen 1994 om det nya pensionssystemet. Ett av världens största bedrägerier som man nog gärna vill göra om..

Ännu tidigare användes AP fonderna för rent politiska ändamål. AP-fonden användes av socialdemokraterna för att lösa akuta politiska problem. Man lät fonden subventionera bostadsbyggandet, subventioner som hamnade i fickorna på fastighetsägarna och rösterna hos S.

Kanske man skall kontakta M ändå? Borde väl få respons där för ett bedrägeri till..
Parametrarna finns där, behov av bostäder och enligt finansministern relativt tomt på kistbotten. Och ökad massiv kostnad för asylinvandring. LO mullrar och vill enligt gammalt mönster låna sig ur arbetslösheten. Moderaternas lösning då? Lägre a-kassa. Minska sjukfrånvaron med en andra karensdag och så slår man för minskat bidragsfusk, hur fan skall man komma åt detta? Starta en kontrollapparat av stora mått?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s