Mat förstörning i Ryssland.

I USA på 1950-talet pågick det korkade ”McCarthyismen” och nu kan man säga att Ryssland har sin egen fast målet är västerländsk mat, lika korkat där.

Polisen i Ryssland säger att de har krossat en stor smugglarliga, arresterat ett gäng misstänks för handel med farligt smuggelgods. Varorna i fråga inte droger eller vapen, utan ost.

470 ton för att vara exakt, värt uppskattningsvis $ 30.000.000 enligt CNN och enligt myndigheterna I Ryssland en risk för hälsan hos ost-ätande ryska allmänheten. Jojo visst.

Det är bara den senaste episoden i Rysslands krig mot västerländsk mat.

Som svar på ett Kreml dekret som förbjuder olagligt importerade livsmedel från väst, för västerländska sanktioner mot Ryssland över sitt engagemang i Ukraina.

Många filmar sina ansträngningar för att utrota förbjudna livsmedel.
Eftersom reglerna infördes, har den statliga televisionen och internet fyllts med en skakig video efter den andra, som visar alla former av förstörelse, från krossning och även bränna mat.

I en video som lagts på nätet, ser man uniformerade kontrollanter i Tatarstan, centrala Ryssland, visa beslagtagna tre frusna gäss i en liten lanthandel.

Medan vittnen ser på, läser en officer ut: fåglar som importeras från Ungern, har felaktiga dokument och är märkta felaktigt, rapporterar hon, vilket gör dem olagliga enligt rysk lag. Gässen blir begravd i en deponi.

I en annan video, postat av myndigheter i Leningradsky regionen, nära S:t Petersburg, ses paraply-svingande tjänstemän skryta om ”likvidera” 19 ton persikor.

Frukten, sägs ha bedrägliga papper, det visas att de krossas till en blöt massa långt in på natten, åska och blixtar rasar runt deponin men de trogna tjänstemännen gör sin plikt.
Med i djupet av en ekonomisk kris Ryssland, har bilderna framkallade en stark reaktion, särskilt som förbudet mot västerländsk mat har lett till högre priser i stormarknader över hela landet.

Många ryssar är bittert motståndare till all deponi av mat, ett nytt upprop mot förstörelse av mat undertecknades av hundratusentals människor. De undertecknade efterlyste att produkter som blir beslagtagna delas ut till de behövande, till pensionärer och arbetslösa. Men det förstår väl inte Kreml och Putin lika lite som McCarthy var insatt på sin tid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s