Ett nej blev åter ett ja

nu gäller det skatten på bensin som blev för lockande att hålla sina skattehöjarfingrar ifrån. Så har man ju också MP att ta hänsyn till som vill ha ett bensinpris på minst 20 kr/l. Det lilla marginalpartiet måste ju få sitt skattehöjarbehov tillgodosett.

Under valrörelsen med mindre än en månad till valet sade Socialdemokraternas finansministerkandidat Magdalena Andersson i samband med en ekonomisk debatt.
– Det är jättedyrt att tanka bensin som det är. Vi ser inget behov av att höja bensinskatten… Men behovet från att inte höja till att höja vägde det tydligen hur lätt som helst, när det var dags för att sätta budgeten.. Då kan vi fan betala…

-En del utgifter har blivit högre än vi kände till i valrörelsen, det gäller bland annat försvarsöverenskommelsen och det är nödvändigt att finansiera reformer, säger hon.
Lämpligt glömde hon kostnaden för asylkarusellen där Migrationsverket begär många extra miljarder över ordinarie budget.
Löfven hade väl någon krystad förklaring att råoljepriset skulle ha halverats, men som vanligt tittade politiker med ögonbindel. Därför skulle det inte märkas i bilisterna plånböcker var kontentan av ursäkten, men han glömde också, att priset vid bensinmacken knappt sjunkit alls.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s