Ny opinionsmätning.

De står som spön i backen just nu och de är väl inte så mycket av intresse nu kan tyckas. På tre år om det inte blir nyval kan massor hända. Det kan hända bara över dagar.

Men man kan ändå inte låta bli att förundras över den taktik de svenska partierna använder sig av, de klamrar sig envist fast vid ett ”konservativt” system uppdelat på traditionella block när man i andra länder försöker sig på andra lösningar.

Inget gott kan komma ut av samarbete mellan S+MP+V. Ett stort parti omgiven av två små som har behov av att visa sin identitet, vilket gör att S får agera som kompromissparti.
S har väl försökt att slänga ut krokar mot en del Allianspartier men inte lyckats och vet i tusan om situationen blev bättre med två-tre små partier från den sidan.
Men klart att kunna slå in en kil vore väl en framgång, MP flummade väl då in sig på den överblivna sargade Allianssidan men aldrig V. Så viss framgång blev det väl, även om vi fortfarande hade polsk riksdag och DecemberÖverenskommelsen flög all världens väg. Då hade SD fritt spår igen.

Alliansen har samma problem, man försöker desperat att sluta sig i sin Allianscirkel, ett stort parti resten små. Man skulle kunna införliva SD och få en massiv majoritet.

Vad har man att förlora?
Är man rädda för medias reaktion om så blev fallet. Bara att skita i, det visar sig med all tydlighet att stor del av folket nu över miljonen kan tänka sig ett samarbete.
SD riskerade däremot att förlora sin roll som missnöjesparti vad nu det innebar. Men kanske bästa sättet för de andra att stoppa upp den massiva framgången för SD.

Sverigedemokraterna fortsätter att öka i TV4 Novus väljarbarometer(+1,4%) för augusti och får sitt högsta stöd i en Novus-mätning någonsin. Moderater(-1,7%) och Socialdemokrater(-1,3%) fortsätter tappa väljare och det är knepigt att man inte ens gör ett försök att lägga om delar av sin politik. De andra under 1% minus eller plus.

Löfvens taktik med att skrika nazister åt SD och Reinfeldts öppna ditt hjärta borde man radera ur sitt förflutna, gillas bara av vänstern och dess kulturelit plus av trogna miljö-muppar. Ta tag i problemet men inte från cykloplandets synvinkel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s