Manna över vissa hyresvärdar.

Nu när debatten börjar hårdna angående skatteavdragen för villor och annat liknande boende och när EU börjar uppmärksamma Sveriges generösa skatteregler till många av dem som inte behöver skattesubventioner. Och där ALLA politiker slingrar sig värre än den längsta ormen.

Så skall man nu på något sätt försöka spilla över lite på hyresmarknaden.
Vänsterpartiet och regeringen är överens att det i höstbudgeten kommer finnas en satsning på en miljard kronor om året till att rusta upp och energieffektivisera miljonprogramsområdena. Det rapporterar SVT Nyheter.

Det är väl bra, men det är nyproduktion som behövs först och nog är det väl hyresvärdarna som skall sköta upprustningen och den ekonomiska biten. Hyresgäster får ändå betala för upprustning, hos mig får vi en höjning på ca 1000 kr/m för fönster-dörrbyte samt renovering av kök-badrum plus stambyte.

– Planen med upprustningen är att stödja fastighetsägare som genomför större renoveringar som annars inte skulle bli av, men med krav på att renoveringen ska vara omfattande, att energieffektivisering ska vara betydande och att hyrorna inte får skena i väg, säger Mehmet Kaplan. Får vi pengar retroaktivt då Kaplan? Är detta ett led i att fixa för den massiva invandringen?

Man kan med fasa se tillbaka på Socialdemokratins då det begav sig när miljonprogrammet startade.
Om vi bortser från sveket mot pensionärer från Socialdemokrater och moderater i och med plundringen av de gamla AP fonderna den s.k. Pensionsöverenskommelsen som blåste löntagare på hundratals miljarder inbetalt till pensionen och går till det som var innan denna plundring började

Plundringen började tidigare med att Socialdemokraterna använde AP fonderna för rent politiska ändamål. AP-fonden användes av socialdemokraterna för att lösa akuta politiska problem. Man lät fonden subventionera bostadsbyggandet, subventioner som hamnade i fickorna på fastighetsägarna och rösterna hos S.

Att även detta är ett slags röstfiske får man förmoda och att pengar hamnar i fickorna på byggföretag och hyresvärdar får man väl också förmoda.
Men frågan är varifrån skattepengarna kommer denna gång? Inte kan man väl blåsa landets löntagare ännu en gång?

Först finansieras delar av själva miljonprogrammet med pengar som tagits från folk, sedan flera decennier efter tar man åter pengar från folk för att finansiera renoveringen av ett redan skattesubventionerat program?
Inte undra på att EU är mäkta förbannade på Sverige. Och Björklund(FP) mässar dessutom för fri hyressättning.

Annonser

One thought on “Manna över vissa hyresvärdar.

 1. Så länge det byggs för lite, dvs i praktiken alldeles åt h-e för lite kommer bostäder att kosta…
  Till detta kommer alla fjantiga extraregler som Boverket utfärdar betr obligatorisk handikappanpassn etc som höjer priset ännu mera..
  Om det som idag beräknas komma 3000/vecka hit til Sverige, och byggkostnaden är 30 000-40 000/kvm, dvs en trea kostar ca 2.5 mille då kan alla (iaf de som gått gamla skolan) räkna ut hur mycket ”bokostnader” vi drar på oss per vecka!
  Miljardbelopp faktiskt..
  Regeringens sk ”satsning” är mindre än en fis i rymden!
  Begriper politikerna det? Tydligen inte alls..
  Begriper svenska folket det? Ja, i allt högre grad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s