poll of polls.

Är det någon mätning man skall titta lite närmare på så är det svensk väljaropinion väljarindex sammanställt av Novus för Ekot i Sveriges Radio. Resultaten från Novus, Sifo och Ipsos har denna gång vägts samman. Och nämns internationellt som ”poll of polls.”

Och tendensen är tydlig S(-0,9%) men framförallt M(-1,6%) går tillbaka medan SD(+2,1%) går framåt.
Det troliga är att dessa partiers S+M Waterloo har börjat och vad gör man åt det?
Jo man kommer med ”intelligenta” klichéer som vi alltid har hört.

Jämtin, klassisk bidrags-taktik -”partiet måste investera för att skapa fler jobb och att det behövs ordning och reda i flyktingmottagandet”.

Partisekreterare Tomas Tobé, kör med taktiken okunskap.
– ”Jag är inte helt övertygad om att alla väljare vet hur Moderaterna vill ta sig an de här utmaningarna. Det är en lång resa kvar att bygga upp vårt förtroende. Jag tror att det handlar om att det krävs enklare vägar till det första jobbet och bättre kostnadskontroll när det gäller flyktingmottagande.”

Man skulle vara en lite mygga vid deras taktiksnack och lyssna på vad de verkligen tycker och tror.


Man får förmoda att KD(-0,2) ligger pyrt till och det fodras något exceptionellt, kanske en sammanslagning med SD. Men finns en spärr i de politiska blockens hjärnor för det. KD får snart tävla mot FI.

De andra både på den rödgröna sidan och Alliansen ligger och harvar långt ner. MP(+0,6) som skulle bli större än SD är totalt överkörda. De och V(+0,5) kan ta lite från S.

De måste tro att folk är idioter, som inte ser arbetslösheten på över 7% nu och med risken att vi får in upp till 85-90 000 nyanlända varje år, där en stor del av budgeten måste avsättas till Migrationsverket. S tycks tro att alla som kommer är läkare och andra akademiskt utbildade.

Vi får se hur detta politiska slag kommer att gestalta sig dess närmare vi kommer valet. Om SD framgången står sig då hjälper inte en kejsare här heller som Napoleon vid Waterloo. Då får vi se panikhandlingar från de etablerade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s