Sönderkörda polisbilar.

Polisen kör sönder bilar för 38 miljoner stönas det om nu och so what? Det är väl peanuts i jämförelser med vad annat kostar samhället.. Ingen polis kör väl Stock Car rally för att stila för allmänheten.

Man frågar sig om spikmatta kan användas i större utsträckning och spikmatta är väl bra, men den måste väl ha sin begränsning, du måste komma så nära den jagade bilen att den kan användas och du måste lägga ut den på sådan plats att den är svår att undvika.

Specialbyggda kofångare används i andra länder skrivs det när man skall preja. För någon PIT(Precision Immobilisering Technique) lär väl aldrig tillåtas i rediga Sverige.

Nu har polismyndighetens byråkrater tänkt lite och föreslår spikmatta, används inte den tillräckligt idag då? Bara för att polismyndighetens byråkrater förordar detta betyder det väl inte att buset snällt tillåter den möjligheten. Kan tänka mig att polisen redan nu använder sig av spikmatta där det är möjligt.

– Det är så klart en arbetsmiljöfråga, det är en riskfylld metod att preja någon utbrister myndigheten efterklokt. Det är mycket som är riskfyllt i det arbetet och olycksfall lär inte ens med spikmatta kunna undvikas.

Men i vissa situationer måste vi göra det för att få stopp på fordonet och undvika andra risker för allmänheten, säger en kommissarie vid polismyndighetens utvecklingsavdelning, till SVT Sörmland.
Men då bara efter man givit dem chansen att komma undan genom att försöka få träff med spikmatta? Svensk polis förväntas ge toppresultat, men man är omgärdad med regler som ibland kan vara dämpande. Regler är bra men de får fan spegla verkligheten inte vara en skrivbordsprodukt hur det ser bäst ut för media och politiker.

Och vad är utveckling inom polisväsendet? En del verkar gå åt andra hållet.

Nu ska polisen få tydligare regler om vad som gäller vid biljakter.
– Vi vill ha tydligare regler, tolkningsutrymmet ska bli så litet som möjligt, säger höjdare vid polisen.
Tydligare regler? En manual för all biljakt? Och minskat tolkningsutrymme? Det skall alltså vara byråkrati-tolkning som blir ledstjärnan då?
Trodde att händelserna ute på fältet är det så att det ena sällan är det andra likt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s