Flyktingkatastrofen

som nu pågår påverkar väl oss alla när vi ser fruktansvärda bilder kablas ut.
Men man har en förmåga nu att klumpa ihop flyktingfrågan med invandringspolitiken i sin helhet. Nu kan människor slå ihop allt i en enda smäll och få det till att denna flyktingkatastrof och övrig invandring har något gemensamt.

Och därför ännu mer monsterförklara dem som är kritiska mot den invandringspolitik som förs. Hela skulden läggs nu dessutom på EU, vad gör Arabländerna? De Afrikanska länderna?
Vad kan man göra mot de länderna som förorsakar flyktingkatastrofen sa en ”expertreporter” på SVT Godmorgon nästa uppgivet. Knepigt att han inte visste det när de vet så väl hur EU skall agera.

Och när skall det komma att allt är SD:s fel? Nej låt Putin skicka in sina soldater i Syrien och göra rent hus. Även om Assad var en diktator av grymma mått är det inget mot det som sker nu.

Jag skickade frågan om vad gör arabländerna och de afrikanska utanför närområdet till SVT:s reportrar på plats, men det passerade med all säkerhet inte SVT:s ”censur-hjärntrust.” De är bara intresserade av sin gudomliga ”godhet”

Här har ni ”goda” en att hata.

Ungerns premiärminister Victor Orbán gick till hårt angrepp mot Tyskland som han menar bär skulden för den accelererande flyktingkrisen.

– Det här är inte ett europeiskt problem, det handlar om Tyskland, som välkomnar alla flyktingar. För ingen vill stanna i Ungern, i Slovakien, i Tjeckien eller i Estland, alla vill till Tyskland, sa Victor Orbán.

Annonser

One thought on “Flyktingkatastrofen

  1. Tack Leffe, det var rätt ord i rättan tid! Dags för svenska politiker och journalister att tänka om, vi lever faktiskt inte längre på 70-talet! Europa exploderade år 2015 med en ny rutt in i Europa från Turkiet till Grekland via Makedonien, Serbien till Ungern, där hundratusentals migranter har fastnat, trots att Angela Merkel bedyrar att hon gärna tar emot dem. I själva verket har Tyskland beordrat att inga tåg längre får passera från Budapest till Wien. Så nu sitter det fattiga Ungern med ett jättelikt flyktingproblem och Viktor Orban får i västliga media oförskyllt rollen som syndabock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s