Lyxhusbil Volvo under skalet.

husbil
Denna mobil herrgård kommer att byggas på en Volvo chassi och drivas av en Volvomotor för enkel service. Lastbilsteknik är viktigt, eftersom det kommer att bli en rejäl lastkapacitet på marmor, samt att du troligtvis kommer att få hosta upp runt 3 miljoner dollar.

Palazzo har svepande linjer, ett heroisk försök att få en tegelsten verka aerodynamisk, ursprungligen designad av Luigi Colani, en argsint åttio-någonting, far till så kallade biodynamiska industridesign, vars ekologiskt uppsvällda estetik har kanaliserats till fordon för Fiat, Alfa Romeo och BMW. Colani varumärken är fortfarande up to date enligt BBC.

Funktionellt, har Palazzo ett slide-out rum till skillnad från dem som finns på lastbils riggar, men den erbjuder också en ”Sky Lounge”, fylld med bankett sittplatser som reser sig ur kroppen för att skapa nattklubb känsla, komplett med ett enormt ljudsystem och bar. Det är i huvudsak en sky bridge, sådana som kan upptäckas guppar utanför Cannes eller i hamnen vid Monacos Grand Prix, vilket gör Palazzo – obestridligen till en land yacht.

Marchi Mobile har producerat flera anpassade fordon ovanpå denna plattform, inklusive en rullande klinik och fristående mobila utställningslokaler.

En tidigare version av denna berättelse feltolkas chassit. Det är ett Volvo chassi, inte en DAF XF105 chassi.

Vet inte om den precis är snygg..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s