FP ett vänsterparti! KD ett högerparti!

FP vill nu göra gemensam sak med de rödgröna och Vänsterpartiet genom att nagga den kommunala självbestämmanderätten ordentligt i kanten. Och vad som föranleder detta intrång i demokratin är naturligtvis asylfrågan eller invandringsfrågan.
Solidaritet är ordet för detta parti men bara för de kommuner som inte haft förstånd att se efter sitt hus före massinvandringens tidevarv.
Man behöver inte ha idiotstopp men därifrån till att vrida alla kranar till helt öppet läge borde det vara långt avstånd.
Men nu gör detta lilla marginalparti FP gemensam sak alltså med vänstern. Något förslag om hur många asylsökande vi max kan ta emot FP? Någon siffra? Eller är ni nöjda bara ni kan åsidosätta kommunernas vetorätt?

Så har vi ett annat part som också kämpar nere i marginalen och det är KD där stavas problemet som hos Moderaterna SD.

Man kämpar å ena sidan att inte försöka få SD stämpel över sig från de ”goda” och å andra sidan tillfredsställa de som är kritiska till förd invandringspolitik och då måste man både försöka äta kakan och ha den kvar.

Nu kommer ett förslag i den kategorin. Hedersrelaterad brottslighet måste bekämpas, brottsofferjourerna måste få mer stöd och strafflängderna för grova våldsbrott måste öka. Det skriver KD-ledaren Ebba Bush Thor.

Det är ofarligt, det är godkända tankar bland de ”goda” i kultureliten och den politiska sfären. Samtidigt som det gör en liten signal att ”titta vi gör minsann något åt problemen”.
Men frågan är om dessa sedan länge diskuterade problemen har någon inverkan på folk. Där folk vill ha veta hur tusan skall ni lösa jobbfrågan, boendet, massivt ökade kostnader. Social oro i områden och mycket annat.
Alla dessa frågor besvaras med väl inövade klichéer, samma år efter år. Och nu det senaste, slopa den kommunala självbestämmanderätten, idiotiskt.

Och tror nog att vi nu ser början till Alliansens död till de rödgrönas och Vänsterpartiets stora förtjusning. Men det kanske inte blir den klang och jubelföreställning ni tänkt er.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s