Absolut politisk prioritet

har flyktingfrågan. Då samlas politiker för att försöka tvinga länder och då samlas man i Sverige för att ta bort den kommunala vetorätten och tvinga kommuner in i de ”godas” agenda.

Om politikerna gjorde en December Överenskommelse mot SD så blir väl detta kanske en ny DÖ överenskommelse mot kommuner i detta demokratiska land. I miljöns och invandringens tecken får vilka övergrepp som helst ske.

På vilket annat område inom skola, vård, omsorg finner vi samma aktiviteter som vad gäller flyktingfrågan? Den är akut sägs det!
Finns det inga akuta problem inom skola, vård, omsorg då? Utan de problemen som finns får lösas genom tidens gång, genom årtionden av politiskt käbbel.
Då samlas inga politiker för att utöver ordinarie regler snabbt skapa tvingande lagar.
Där skjuter staten över allt på kommunerna istället. Men så fort det kommer en svärm flyktingar till EU så fylls media av journalisters svada och politikers ofantliga ”godhet”.

När flyktingströmmen är över kommer man sakta att försöka vinna politiska poäng fram till nästa val för att peka på hur bra man är inom skola, vård och omsorg området.
Att man ville ta bort kommuners självbestämmanderätt kommer nog inte dessa partier skryta med, än värre blir det om man inte ihop med media lyckas neutralisera Sverigedemokraternas roll i politiken.

Danmark, Finland, Tjeckien, Polen, Ungern och Slovakien – samtliga säger blankt nej till EU:s förslag om påtvingade mottagningskvoter av asylsökande. Hur skall man göra nu då för att tvinga? Kanske inte lika lätt som att tvinga de skrämda svenska kommunerna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s