Giftspindlar invaderar Storbrittanien.

Det är illa nog med kackerlackor, satans så äckliga utan att behöva dras med spindlar också. Kackerlackor har jag råkat på i England men inte falska änkan.

STORBRITANNIEN bör vara inställd på en befolkningsexplosion av giftiga Falska änkan inuti hemmen där, har experter varnat.

Sommaren har i vanlig ordning lämnat massor av insekter ute för Storbritanniens farligaste spindel att äta.

Och eftersom temperaturen börjar droppa, kommer Falska änkan vara på väg inomhus för att undvika kylan och få tak över huvudet.

Iakttagelser av spindlar toppar ofta i september eftersom hanar av många arter når vuxen ålder och ge sig in i hem på jakt efter en partner. Vi kan se mycket mer av dem än normalt under nästa månad eller två säger experter i ö-riket..
Chefen för skadedjursbekämpare i Basis Prompt, sade att enkla åtgärder kan vidtas för att hålla dem ute.

Den viktigaste komponenten i giftet kallas latrotoxin.  Dess giftighet är dock överdriven; bettet är mycket smärtsamt men vanligtvis inte dödligt för en frisk människa,  då mängden gift från ett bett är ytterst liten. Att en människa blir biten av en svart änka är ovanligt och dödsfall av ett sådant bett är mycket sällsynt.

Han sade: Spindlar kommer att ha färre ställen att gömma om du håller röran till ett minimum, jag skulle vilja säga hålla ditt hus snyggt och vakuum regelbundet. Ajaj tur man inte bor i England då, hoppas vi inte får dem hit.

Du kan spraya mörka hörn av hemmet med bekämpningsmedel, men tänk på andra husdjur och det finns ett gammalt skrock om att placera kastanjer fönsterbänkar, men jag är inte säker som fungerar!

Falska änkor, som föredrar förortsområden, infördes till Storbritannien från Kanarieöarna mer än ett sekel sedan.

De etablerade sig på sydkusten, men har ökat i Storbritannien under de senaste 25 åren.

De kan bli upp till 3 cm över och fick sitt namn genom en likhet med verkliga svarta änkor.

Falska änkans gift kan vara smärtsamt men bett är fortfarande sällsynta. Börja nu inte att hälsa dem välkommna till Sverige också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s