Flyktingkvoter.

Det blir nog inte helt lätt att komma överens om flyktingkvoter i EU. Ungern, Slovakien, Tjeckien, Polen, Bulgarien, Rumänien, Estland, Lettland och Litauen, de länderna vill alltså inte alls vill ha bindande flyktingkvoter inom EU. Ingen av dessa länder har den traditionen.

Och där har inte Löfven så mycket att säga till om som när han vill ta bort de svenska kommunernas vetorätt och inte bryr de sig heller ett skit om svensk media.
Man tror ändå att någon slags kompromiss kan komma, får se vad det blir. Tyskland och Sverige tar emot 80% av flyktingarna resterande då 20%. Gulfstaterna 0%.
Men ännu har det inte blivit av någon massiv våg av flyktingar hit, knepigt, trots så många öppna hjärtan. Tror man inte på Sverige?
Kanske man vet att välkomnandet gäller vid gränsen, sedan blir du en i statistiken och chansen till jobb är liten. Såvida inte de rödgröna och FP fixar fram fler tvingande lagar för kommuner och många miljarder extra till Migrationsverket.

Krig i Irak, fly till EU. Blir det kris i Afrika, fly till EU. Blir det kris i Europa som Balkankriget så stanna för fan i Europa.
Ge de stora uppsamlingslägren i oroshärdarnas närområde massiv med hjälp så behöver de inte fly så desperat utan kan avvakta längre tid. Det torde väl bli billigare ekonomiskt och med mindre mänskligt lidande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s