Fadimes mördare går snart fri.

Mordet beskrevs i domen som en ren avrättning.
26-åriga Fadime Sahindal sköts två gånger i huvudet av sin pappa. Nu omvandlas hans livstidsstraff till 24 års fängelse.

För jävligt är det något fall som har stor påverkan på allmänheten så är det detta. Korkat att då döma efter generella regler som Örebro tingsrätt nu gjort. Den fan skall vara inne minst tio år till. Sedan får han vara hur skötsam han vill.

Om han nu dömdes 2002 till livstid och nu fått straffet satt till 24 år betyder det att han kommer ut efter 16 år efter den korkade tredjedels regeln.
Det skulle betyda att han släpps helt fri runt 2018 och innan det får han betydande frigång på egen hand.
Personligen är min åsikt den att detta fall har så stor betydelse att det inte fanns skäl till ett så korkat beslut.

Örebro tingsrätt: ”det inte finns några belägg för att pappan har ”ett aktivt värdesystem” som skulle kunna leda till ”vidare hedersrelaterad brottslighet”. Han har varit skötsam i fängelset, deltagit i sysselsättning, studier och psykologsamtal.”

En gång hedersrelaterad i sitt sinne, alltid hedersrelaterad, det är något svenskt rättsväsen eller politiker aldrig lär begripa och vara aktiv under sin tid i fängelset är väl en självbevarelsedrift… Ingen som kan överklaga detta beslut?

Läste att ett livstidsstraff i Sverige är generellt mellan 18 till 25 år. Varför det kallas livstid är för det är på obestämd tid.
Axmyr har dömdes till 51 års fängelse och han kommer, enligt praxis, släppas efter ha avtjänat två tredjedelar av sitt straff. Axmyr kommer att försättas på fri fot 2016 efter att ha suttit i fängelse sedan 1982, sammanlagt blir det då 34 år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s