Politik i Norge och Sverige.

Regeringspartiet Høyre är på väg mot ett fiasko i de norska kommunal- och landstingsvalen. Miljøpartiet De Grønne (MDG) ser däremot ut att bli den stora vinnaren.

Trodde norrmännen var klokare än så, inte minst i Oslo, att rösta på det norska Miljöpartiet kan det inte komma något gott utav, annat än massa skatter och pålagor samt subventioner till projekt som inte bär sig av egen kraft.

Att regeringspartierna i vilket land det må vara inte tillåts växa upp i himlen är väl inte så märkligt, därför tappet för Høyre.. Fremskrittspartiet gör väl heller inget starkt val såsom medlem i regeringen, vilket väl visar att skall man komma åt ett parti som FRP så skall man ta in dem i finrummet.

Ger det några tankar åt de rödgröna eller Alliansen? Nä, skulle knappast tro det, där växer det för mycket mossa i tänkandet.
Vilket bevisas av att S-gruppledaren Tomas Eneroth tror att det blir enklare att göra upp med Alliansens olika partier i år – bland annat i migrationspolitiken. Har han Quisling-partiet FP i tankarna tro?

Men för Sverigedemokraterna stänger han fortsatt dörren.
– Det är överhuvudtaget inte aktuellt att ha en dialog eller samverkan med dem, säger Eneroth. Jösses, mossan måste tagit sig inåt i huvudet. Inte behöver SD ha någon särskild politik när man får stekta sparvar direkt serverade.

Skälet till att man inte vill ta med SD är: ”– SD har visat att de inte är ett parti som följer gängse spelregler. De har brutit mot praxis, de har en frän främlingsfientlig agenda och nu dessutom tydliga interna konflikter.”
Har inte hört något så hycklande i svensk politik på länge. Brutit mot praxis???
Vad fan var DÖ överenskommelsen? Var det praxis. Interna konflikter?? Juholt affären? Mona Sahlin?? Maken till jävla hyckleri får man leta efter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s