Reklam och fakta

har inget gemensamt.

Har aldrig tagit reklam på allvar, den är ALLTID på annonsörens villkor och BÄSTA fall en relevant upplysning. Men tyvärr antagligen för det mesta närapå ren lögn eller i alla fall undanhållande av fakta.
Nu kör Mc Donalds hårt med sin gourmetburgare och jag vet inte hur man där klassar ordet ”gourmet”. Men läser man sajten ”Äkta vara” så:

McDonald’s kallar den för en ”gourmetburgare”. Innehållet består dock av bland annat nio olika E-nummer.

En ”gourmethamburgare” med ”ingredienser av högsta kvalitet”. Så låter det i pressmeddelandet när den amerikanska hamburgerjätten själva beskriver hamburgaren som lanserades i Sverige.

De visar sig dock leverera tunt när Äkta vara tittar närmare på innehållet. Ingredienserna utgörs nämligen av ungefär samma blandning av tillsatser som används i resten av företagets meny. Totalt har de i denna burgare använt hela nio stycken olika ämnen. Jämfört med företagets vanliga burgare så är det en eller ett par tillsatser färre, men istället fejkar man färg och konsistens på andra sätt.

Är inte förvånad ty det är i denna stil som i princip allt förs fram av undermålig reklam inte minst i TV. Och då inte unikt för Mc Donalds. Sedan är det en fråga om vad du gillar, tycker du det smakar gott kanske du skiter i alla E-nummer, men att de finns det får vi inte veta, om man inte tar fram förstoringsglaset.

När ni kollar på reklam så en STOR nypa salt rekommenderas, men det vet ni med all säkerhet redan. En del TV reklam har gjort mig så förbannad att jag speciellt sett till att inte köpa dess produkt.

Artikeln om ”Gourmetburgaren” hos sajten Äkta vara om den finns kvar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s