Kall bärs på systemet.

Tja gärna för mig, men det är sällan för att inte säga aldrig jag sveper en bärs direkt utanför systembolagsdörren.

Systembolaget borde följa trenden och se till att det finns kall dryck till hämtmaten, tycker Sofia Arkelsten.

Hon skriver att – ”systembolaget borde sälja kylda drycker som svar på en ökad efterfrågan på mat och dryck som går att äta eller dricka omgående när man har köpt dem”… Men det tar en tid att forsla hem bärsen, kanske finns lite kyla kvar, jag brukar kasta in dem i frysen.

”Vin, öl och ibland snaps är måltidsdrycker och kan säljas färdiga för konsumtion”, skriver Arkelsten. Visst är de färdiga för konsumtion, men vin och snaps kan drickas rumstempererat bättre än öl.

Hon beskriver det som ett naturligt steg i Systembolagets utveckling och säger till Metro att det handlar om förnyelse och utveckling för att motivera monopolet.

– Monopolet finns bara kvar så länge det har stöd, säger hon. Ja men med en riksdag som ser oss alla som presumtiva alkoholister är det inte lätt och där man kan manipulera människor lika lätt som i miljöfrågan så är motståndet starkt.
Den delen som vill ha kall öl på systemet får inte sina önskemål uppfyllda av de allvetande politikerna och övriga belackare.
Då dricker de för tusan av ölen, kanske med en gång. Undrar om man hoppas att folk när de kommer hem häller ut sin öl och ångrar sitt köp, jösses. Så är det också förbjudet att halsa öl på offentlig plats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s