Folksam kan dra åt ……

Svenskarna måste jobba längre och skatten på pensioner måste sänkas, menar försäkringsbolaget Folksam i en ny rapport. Samtidigt konstateras att pensionsnivåerna faller kraftigt.

– Inget pekar på att det blir bättre i framtiden, säger en välfärdsanalytiker på Folksam… Nej inte om man skall arbeta direkt till ålderdomshemmet eller i dess närhet.

Får jag föreslå er som vill gå i pension i alla fall vid 65 år och har era pensioner/försäkringar hos Folksam att byta bolag direkt. Om det är så att pensionsnivåerna faller så betyder det väl Folksam att folk INTE vill jobba längre så varför då införa tvångsåtgärder? Och varför hindra unga att ta sig in på marknaden genom att folk jobbar efter 65 år!!!

Sitter väl någon korkad ekonom som slår på sin kalkylator och finner röda siffror om folk inte vill jobba till runt sjuttio. Fatta för fan Folksam att det finns en fritid som folk vill ha kvalitativ innan ålderdomshemmet står för dörren. Och är det inom yrken som belastar kroppen så är det ännu viktigare.

Men att få byråkrater/politiker att fatta det är inte möjligt, det finns de som kan tänka sig jobba till sjuttio men jag lovar att inom den branschen jag var verksam, byggnads, vill eller kan om ens någon jobba till sjuttio. Någon VD kanske.

Folksam kan stoppa upp sina räkneexempel, har man gjort om pensionssystemet för att missgynna måste det väl för fan gå att göra så att det gynnar, kanske uppmuntra folk att spara i en fond från första arbetsdagen. Höj skatten lite och öronmärk till pensioner och se till att inte invandring kostar miljarder tillsammans med bidrag. Men så får man inte tänka i detta goda land.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s