Temporär solidaritetsskatt!

Vi har ett av världens högsta skattetryck och det tycker inte Birger Schlaug räcker.

”Vi står inför en kaotisk situation som vi vill att Sverige skall göra det bästa för att möta på ett så humanistiskt och värdigt sätt som möjligt. Därför avser vi att redan 2016 införa en temporär solidaritetsskatt.” Skriver han.

Jaha och jag som trodde att hela vårt skattesystem i alla fall delvis byggde på solidaritet, men det räcker tydligen inte. Det skall till en solidarisk temporär skatt på den skatten som redan solidariskt skall förmedla kostnaderna.
Är inte mantrat i de ”goda” kretsarna ”Invandring är inte en kostnad. Det är en investering för samhällen som gör alla rikare.” Då behövs ingen temporär solidaritetsskatt.

När det borta i fjärran land startar krafter som dödar och lemlästar folk så skall det utmynna i att vi här i högan nord får högre skatter. Kanske skulle man höja skatten i hela EU, Ryssland? Eller är det bara i världens socialbyrå Sverige detta skall ske?

Naturligtvis kommer detta aldrig att hända, det vore att slänga stekta sparvar direkt in i munnen på SD.
Som fristående debattör måste den gode Schlaug se till att krönikorna rör om i grytorna lite.

Annonser

2 thoughts on “Temporär solidaritetsskatt!

  1. Hej,
    det är ju så att det som kommer att betala de akuta kostnaderna nästa år till viss del blir kommunalskatten, som Kommun- och landtingsförbundet förvarnat om kommer att höjas bland annat med hänvisning till ökande kostnader för skola och vård. I det läget känns det rimligare att lägga på en temporär skatt för oss som tjänar lite mer – kommunalskatten slår nämligen hårdast mot de som har lägst inkomst eftersom de är mer beroende av varje krona. Biståndet kan knappast heller omfördelas mer än vad som nu sker , vilket bland annat Hans Rosling påpekat. Det lär inte heller vara politiskt möjligt eftersom såväl rödgröna som borgerliga partiet är emot det.

  2. Inte mera skatter!
    DOM skapar problemen – men VI ska lösa dem?
    DOM kan uppenbarligen inte skapa vettiga förhållanden för sina medborgare – då pyser medborgarna till OSS, som VI ska betala för??
    Tag random muslimland – och du hittar problem…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s