Lita på Alliansen?

Sörjer inte att Decemberöverenskommelsen(DÖ) gått i graven, den skulle aldrig ens lanserats. Det enda den var gjord för var för att stoppa SD.

I fortsättningen nu då om det görs uppgörelser med något alliansparti så gäller den bara till de har en riksstämma! Då plötsligt kan det vändas över ända.

Det blir väl ingen katastrof precis. De kortsiktiga effekterna av att DÖ spricker är så små att det i praktiken knappast kommer att märkas. Möjligtvis kan det brytas ut delar av budgeten. Den höjda a-kassan och sjukförsäkringen är väl i farozonen om Alliansen får råda igen. Där gillar man inte att människor får en skälig levnadsmiljö, när de inte arbetar.. Nej arbetslös och sjuk då skall du ekonomiskt bestraffas.

Regeringen gör den analysen att väljarna varken vill ha nyval, politiskt kaos eller inflytande från Sverigedemokraterna. Kanske rent av att man inte vill ha en rödgrön regering heller. Även om en Allians regering just nu inte verkar vara att föredra.

Vad som följer av detta vet i tusan, kanske inte som de i KD tror när de röstade bort DÖ.
Att man nu kommer att kunna rösta bort en viss misshaglig politik.
Det kan istället öppna för nya samarbeten, positionsförändringar och konflikter. En effekt som kanske är önskvärd för ett borgerligt parti är att Vänsterpartiets inflytande kan helt försvinna ut i marginalen om en annan aktör kommer in.

Annonser

One thought on “Lita på Alliansen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s