Ut med MP.

Björklund vill tillbaka i finrummet. Och då vill han kasta ut MP. Men det vore oerhört korkat att också ge MP den rollen som SD så framgångsrikt surfat på, att vid sidan av kunna lägga sina egna förslag utan tanke på ansvar. Vilket även vi kan se Vänsterpartiet nu gör. Så jag tror nog inte MP blir alltför chockade att lämna regeringen, det finns nog de som vill det i partiet.

”Bilda en ny regering utan Miljöpartiet så kommer samarbetet över blockgränsen att fungera bra.” Det är Folkpartiledaren Jan Björklunds svar på statsminister Stefan Löfven vädjan i går om mer samarbete mellan allianspartierna och regeringen.
Men hör man dina kompisar i Alliansen Björklund så verkar de inte så vidare intresserade att ”regera” ihop med Löfven. De vill både äta kakan och ha den kvar.

Och varför tror han att S är redo att spela en mer eller mindre underordnad roll vilket de skulle få göra i en sådan konstellation. I alla fall betydlig mindre framträdande än nu med ministerposter.
Nej man vill nog behålla sin position som Sveriges största parti. Ni ihop med KD har andra problem som kallas fyra procent spärren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s