Samma procedur

som föregående år. Är det inte om klädbranschen, livsmedelsbranschen så är det något annat det slås larm om. Vad gäller miljö och arbetsvillkor.
Usla arbetsvillkor är vardag för många hotellarbetare i Dubai som är ett allt populärare turistmål för svenskar. Det visar en ny rapport från organisationen Swedwatch som samtidigt kritiserar den svenska resebranschen. Företrädare för resebranschen erkänner nu att man brustit.
Och på den vägen är det år från år. Man blir påkommen med fingrarna i kakburken och lovar krypa till korset, men! Likväl efter ett antal år så läser vi om skiten igen, antingen samma bransch eller någon annan.

– Kritik som riktas mot oss handlar just om att vi inte har följt upp att de här riktlinjerna efterföljs och där ser vi att vi har brustit, säger informationschefen och hållbarhetsansvarig på reseföretaget Apollo.
Samma typ av svar alla har för att verka seriösa, det går så länge det går och under tiden tjänar vi ju pengar. Då tar vi fram mallen med ursäkter för detta ändamål.

Skall det ha effekt borde det följas av en kraftig ”bötessumma” eller bli ordentligt uthängda på svarta listan.
Företrädare för Fair Action säger – ”Jag är förvånad över att man har gjort så lite för att kontrollera och förbättra situationen.” Då är du oerhört naiv.

Dessutom är myndigheterna i Dubai bara intresserade om du bryter mot islamsk lag och t.ex. har med dig porrbilder eller sprit, narkotika kan medföra dödsstraff. Människor som kommer som gästarbetare ger de blanka fan i. Så länge de inte gör något straffbart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s