Asylvågen nästan ett krigstillstånd.

Man jämför från vissa håll situationen i Sverige nästan med ett ”krigstillstånd” och det säger väl mycket om situationen.
Värsta scenariot är 190 000 under detta år vilket är svårt att veta då det inte finns en gränskontroll som räknar. Det tjatas om Schengenavtalet bland journalister, men det gäller under ordinarie förhållanden, inte under nära kristillstånd.
Och i media cirkulerar det ett antal olika uppgifter om möjligt antal inkommande(Sverige) och kostnader för detta.

Ekonomiskt får det också stora efterverkande på vårt land. Detta år blir EXTRA kostnaderna ca 29 miljarder utöver budget och 2017 runt 41 miljarder. Det finns andra beräkningar.

Man får väl i hemlighet hoppas på att den yttre EU-gränsen stärks så man inte behöver ta för de goda riksdagspolitikerna ett beslut som måste komma.
För vad tydligen inte Migrationsverket vill erkänna och definitivt inte riksdagspolitiker så finns det en gräns. Och då menar jag en social gräns.
Redan börjar medborgare i samhället att ta till metoder som inte är laglydigt. Kommunerna de flesta är heller inte roade med att mer eller mindre tvingas till riksdagspolitikernas utsvävningar av ”goda” visioner.

Att inte EU.s asylsystem fungerar är väl inte så svårt att fatta förutom för vissa.
Vilket system är beräknat för denna anstormning.

Skall bli intressant att se hur de ”goda” politikerna kommer att lösa detta, både med utbildning, boende och ekonomiskt. Presskonferens senare idag, återkommer.

Annonser

2 thoughts on “Asylvågen nästan ett krigstillstånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s