VW håller ställningarna.

Är det en knäpp på näsan åt miljö-muppar? Man får hoppas det åt både politiska och media muppar.

Vi kan läsa.

Bilköparna tror fortfarande på Volkswagen. I alla fall om vi ska tro försäljningssiffrorna för oktober, den första hela månaden efter den stora VW-skandalen som påverkar drygt 11 miljoner dieselbilar över hela världen.VW ökade sin försäljning i oktober och på helåret har de knaprat in på Volvos marknadsledande ställning.

Det finns två tydliga sätt att se på VW-skandalen. 1) De som tycker att det är väldigt dåligt och ser att VW fuskat med farliga utsläpp och lurats myndigheter och bilköpare. 2) De som inte bryr sig utan tycker att VW:s dieslar går bra och det räcker så, miljömupparna kan dilla om utsläpp, det spelar ingen roll.

Kanske man som inte politiker och blaskornas miljö-muppe journalister vet, att för Sveriges del så… Sverige kan inte rädda världen från mer utsläpp än landet själv producerar. År 2010 var mängden ca 52,9 megaton, miljoner ton.
Det globala utsläppet minskar nominellt med 30 megaton. Det är en tusendel av världens 33 400 megaton. Ta bort alla svenska koldioxidutsläpp och det globala minskar med två tusendelar. Tvinga alla som inte har råd med senaste miljöbilen att ställa bilen och se till att alla som jobbar inom den industri som inte godtas av miljö-muppar blir av med sina jobb så kanske det gör någon tusendel.
Kvar blir då de goda miljö-mupparna inte sällan akademiker som har sitt miljömässigt goda yrke. Och bönder som vill ha sitt subventionerade vindkraftverk, men hur många återstår att betala dessa skatter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s