COP21 i Paris.

Lagom till mötet i Paris om miljön passar subventionerade forskare på att kabla ut sitt budskap.
Delar av Shanghai, Bombay, New York och andra storstäder hotar att hamna under vattnen även om den globala uppvärmningen kan bromsas till två grader, enligt forskare.
För att gardera sig spår man att det kommer att ske inom 200 år eller 2000 år. Då undrar man om de egentligen vet något med sådana marginaler!

Liksom kritiska röster om invandringen är det inte lätt att hitta kritiska röster om miljöpolitiken som förs eller om forskares resultat som tydligen enligt media är rörande överens.

Alla är så rörande eniga om stor framgång på COP21 mötet i Paris. Och en framgång på pappret lär det bli och i stora ord.

Det paradoxala är att mötet sker i en politisk anda med inhämtad data från forskare som gör sin antagande på databaserade modeller. IPCC har fått revidera där.

Troligtvis begriper inte en enda politiker innebörden utan tar ställning till vad som är bäst för deras politiska situation.
Och där råder dogmen om koldioxiden och dess enorma farlighet, det måste med i varje politikers agenda, det låter ansvarsfullt.
Vilka begriper egentligen argumenten i miljödebatten? Som i den religiösa sfären man får gå på löften om ett evigt liv, det låter tryggt. Liksom miljömupparnas försäkran om inget görs kommer domedagen. Och det passar inte in i ett evigt liv. Så det är bäst att tycka som dem.

Klotet har utsatts för stora prövningar genom år-miljarderna kanske en sådan prövning är på väg om några miljoner år, helt enligt ritningarna.
Därmed inte sagt utan att vi behöver ta tag i många mer akuta miljöproblem, vatten-matförsörjning, regnskogen, utrotningen av djur, och nedskräpningen av världshaven t.ex. Efter Tsunamin i Japan flyter gigantiska öar av skräp omkring, större än en del länder och mycket av det är ämnen som tar lång tid att bryta ner.
sopor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s