Attentaten i Paris.

Så har det åter skett i Paris, denna gång ett massivt dödande. Vad som gör att just Frankrike och Paris blir drabbade kan man väl bara spekulera i. En svensk dödad och en skadad sägs det, totalt hittills runt 120 döda.

Ett av de mest idiotiska uttalanden som kommer från höga politiker är att ”vi ber för er”, Obama är en av dem som bara måste inbegripa böner.
Ett så intetsägande uttalande är på gränsen till cyniskt. Vad menar man? Att en gud skulle ingripa och göra det ogjort? Inte sällan hör man det från USA som sagt.
Våra tankar går till er låter bättre även om det är en föga tröst. Men detta är inget stort problem i sammanhanget.

Frågan är hur man skall besvara detta våld? Kan man göra något? Man kan utföra någon slags hämnd för att tillfredsställa opinionen! Man kan söka ”planerarna” bakom detta för det måste vara planlagt av fanatiker. Men helt förhindra det kan man ALDRIG…
Ett ”skoningslöst” franskt svar på terrordåden säger Hollande. En evig cirkel, men vad skall man väl göra?

Vi behöver inte vara oroliga i Sverige säger man, nähä!!! Men med den mer eller mindre kaosartade invandringen måste väl ändå risken för att ”fel” klientel kommer in med strömmen föreligga. Men inte ens här finns det heltäckande åtgärder att utföra i den ”fria asylrättens” namn. SÄPO har ett enormt ansvar här och man uppmanar allmänheten till vaksamhet. Med risk för att vänstern kan anse det som kränkande.

Inte så många kvarter bort från ett attentat finns Charlie Hebdo…. Orden ”Je suis Charlie”, ”Jag är Charlie” spreds som en löpeld och blev en symbol för tryckfrihet och solidaritet och mot terrorism. Men det biter inte på fanatiker..

Terrorexperten Magnus Ranstorp menar att sannolikheten att attackerna i Paris är utförda av islamister är stor.

Och i vilka kretsar man skall söka har man nog vetskap om. Men det är där som också svårigheterna finns. Man vet vilka som är fanatiker, men inte vilka som kan tänka sig ta steget över gränsen och det gäller alla sorters fanatism.
paris

ATTENTATEN.

Bataclan concert venue, 50 boulevard Voltaire, distrikt 11 – vapen och självmordsattack. Ett hundratal personer uppges ha dödats vid konserten.

Stade de France, St Denis, norra Paris – explosion strax utanför där Frankrike och Tyskland spelad landskamp. Tre tros ha dödats

Le Carillon bar, 18 rue Alibert, 10:e distriktet – vapenattack attack

Le Petit Cambodge restaurang, 20 rue Alibert, 10:e distriktet – vapen attack

La Belle Equipe, 92 rue de Charonne, 11:e distriktet – vapen attack. tror man har 18 personer dödats.

La Casa Nostra restaurant, 2 rue de la Fontaine au roi, 11:e distriktet – vapen attack.

paris2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s