Militär hjälp till Frankrike.

Svaret på Frankrikes begäran om hjälp från alla EU-länder i den militära kampen mot IS kom snabbt: Sverige och samtliga övriga EU-medlemmar säger ja.

Hur hjälpen kommer att se ut är oklart, det är något som varje lands regering och parlament ska bestämma. Oklarheterna hänger också ihop med att den solidaritetsklausul, eller artikel i EU-stadgan, som åberopas aldrig har prövats förut.
Kan man gissa att svensk militär inte får använda sina vapen än annat än deras liv är hotade!!! Norge överväger skicka flyg, det är nog högst osäkert att Sverige gör. Jösses då kan de ju skjuta, möjligtvis då för att ta kort.. Kanske man skickar en pall med vit flagg.

”Det är för tidigt att säga hur det svenska stödet till Frankrike kommer att se ut” säger Hultqvist och det uttalandet borgar för att man letar efter att få det att ser bra ut på pappret med minimal militär insats.

MP svamlar med rent orbajs om inriktningen på hjälpen och andra tjafsar om logistikhjälp. Sverige fegt i andra ledet. Vi skall moraliskt stödja Frankrike stönar man.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s