Terroristen i Sverige gripen!

Nu regnar lovorden över SÄPO och polisen över gripandet av Mutar Muthanna Majid som hade bott i lägenheten i Boliden i åtminstone tre veckor. Media måste få en jävla massa övertid nu när så mycket händer, men man skulle nog kunna reducera inslagen  till hälften minst för mycket är enbart tjafs utan något som helst värde och korkade frågor. Samt rubriker som ”Hon kan ha träffat den misstänkte terroristen på bussen”. Ridå….

Angående att han greps på ett asylboende får man väl reflektera över. Media är i vanlig ordning ivriga att ge frikort för övriga asylboende att de INTE är IS krigare, det begriper inte vi tydligen. Så det måste bankas in när det gäller muslimer. Jag känner flera muslimer som jag skulle bli väldigt överraskad om de hade fundamentalistiska tankar.

Men att det kan ändå vara en fingervisning vad som denna flyktingvåg kan bära med sig i form av skydd i massan både på väg in och inne i landet. Det är väl ett slag mot de som inte ville ha en gränskontroll i någon form utan bara ösa på utan någon som helst identifiering.

Frågan är om man lyckas få honom fälld för något, om inte, vad är då detta enorma pådrag värd om han släpps. Och vad är nivå 4 då värd?  Han är ju dock anhållen på den lägre misstankegraden. Kanske en vanlig polisiär insats hade räckt, synd om media naturligtvis som blivit berövade många inslag då. Denna insats väcker betydligt mer frågor att undra över och vad facit blir? Bara inte som i Göteborg när man skulle bekämpa terrorister.

Vi har varit naiva sade statsministern, håller med där, om han talar för sin krets. Synd att en sådan ung grabb med utseendet för sig väljer att radikalisera sig och slänga bort sitt liv utan att kunna förändra något. Frågan att få svar på, var han så farlig som detta rikspådrag med alla höjdare inblandade vill göra gällande? Terrorforskaren Magnus Norell ger inte mycket för SÄPOS taktik, Säpo har skapat rädsla helt i onödan.

misstänkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s